Навигација
ViberX logo

Новогодишња продајна изложба радова професора и студената

Опште

Новогодишња продајна изложба радова професора и студената Технолошког факултета Универзитета у Бањој Луци, биће отворена 13. децембра 2018. године у 19 часова у Галерији Плус - Изложбено продајном салону Музеја савремене умјетности Републике Српске.

На изложби ће бити приказани радови 25 студената треће и четврте године са два студијска програма: Графичко инжињерство и Текстилно инжењерство (смјерови Одјевна технологија и дизајн и Обућарска технологија и дизајн).

Радове су селектовали професори Метод Чрешнар и Маја Додиг те сарадници Ивана Дојчиновић и Ђорђе Вујчић чија ће дјела такође бити заступљена на овој изложби.

Користећи различите патерне, материјале, геометрију и илустрације студенти су уз помоћ својих ментора за потребе ове изложбе створили различите уникатне производе: одјећу, торбе, руксаке, папуче, роковнике, блок коцке, букмарке, шоље, постере, новогодишњи накит, подметаче за чаше, умјетничке слике и још много тога. Сви ови производи резултати су студентских идеја, које су реализоване кроз процес израде скица, а потом дизајнирања на компјутеру или сликања на платну, те на крају обликовању у готов производ.

Циљ изложбе је приказ креативног промишљања, индивидуалног креативног рукописа као и примјена естеских вриједности у обликовању уникатног и индустријског текстила, одјеће, модних додатака и графичких производа.

Са Технолошког факултета Универзитета у Бањој Луци, позивају да током трајања новогодишње изложбе посјетите Галерију Плус.

''Вјерујемо да ће вам приступачне цијене и разноврсна понуда уникатних производа помоћи да у периоду даривања пронађете нешто за себе и обрадујете ваше најдраже'', наводе са Технолошког факултета.

Изложба ће бити отворена до 26. фебруара 2019. године.

Слике

  • /uploads/attachment/vest/8307/izlozba-pro-stu-tf-unibl-2019.jpg