Навигација
ViberX logo

Информација са 32. сједнице Сената Универзитета у Бањој Луци

Сједнице СенатаУниверзитет у Бањој Луци

Сенат Универзитета у Бањој Луци на 32. сједници, одржаној 27.12.2018. године размотрио је и подржао приједлоге измјена и допуна статута Правног факултета, Филолошког факултета и Факултета политичких наука.

Једногласно је прихваћена оставка проф. др Златана Ковачевића на мјесто члана Сената, из разглога јер је проф. Ковачевић именован за в.д. Пољопривредног факултета Универзитета у Бањој Луци.

Сенат је на лични захтјев предсједавајуће Комисије за додјелу награда и признања Универзитета, извршио њено разрјешење са дужности

предсједника Комисије, а потом је једноглсно је именована нова Комисија и предсједавајући исте.

У раду 32. сједнице подржан је Приједлог одлуке Наставно-научног вијећа Архитектонско-грађевинско-геодетског факултета о усвајању Елабората о оправданости измјена постојећег студијског програма Геодезија, први циклус (релиценцирање). Подршку је добио и Приједлог одлуке ННВ Природно-математичког факултета о усвајању Елабората о оправданости поновног лиценцирања СП физика, наставни смијер - на првом циклусу студија, а усвајен је и Елаборат о оправданости поновног лиценцирања СП физика, наставни смијер који се изводи на другом циклусу студија.

Сенат је подржао и приједлог одлуке ННВ-а Медицинског факултета о усвајању Елабората за релиценцирање СП мастер здравствене студије другог циклуса академских студија. На приједлог ННВ Шумарског факултета усвојен је Елаборат о оправданости извођења Студијског програма шумарство на другом циклусу студија.

Чланови Сената су дали подршку и приједлогу ННВ Филозофског факултета о о измјени Наставног плана Студијског програма филозофије.

Даље је подржан је приједлог измјена и допуна Одлуке о одговорним наставницима и сарадницима на I, II и III циклусу студија у школској 2018/2019. години и разматрање Одлуке о измјенама и допунама Одлуке о одговорним наставницима и сарадницима на Комбинованом студију II циклуса „Енергетска ефикасност у зградарству“ у школској 2018/2019. години.
Једногласно су подржани и приједлози одлука ННВ Економског, Електротехничког, Филолошког факултета и Академије умјетности о разрјешењима и именовањима руководиоца на одређеним студијским програмима.

Највиши орган УНИБЛ донио је одлуку и да се распишу конкурси за избор у академска звања. 

Донесена је и одлука о избору у наставничка и сарадничка звања на: Академији умјетности, Електротехничком факултету, Природно-математичком факултету, Факултету политичких наука, Филолошком и Филозофском факултету.
У даљем раду 32. сједнице подршку Сената добили су извјештаји комисије о урађеној др дисертацији за кандидате Економског факултета, Факултета политичких наука, Природно-математичког факултета и Филозофског факултета.

Сенат је сагласан и са приједлозима за закључивање меморандума са Удружењем Бит Алијанс, као и са кинеским универзитетом Lanzhou Jiaotong.

 

Слике

  • /uploads/attachment/vest/8355/unibl_logo_novi.png