Навигација
ViberX logo

АГГФ прославио годишњицу рада

Универзитет у Бањој ЛуциОпште

Поводом 22 године успјешног рада Архитектонско-грађевинско-геодетски факултетa (AГГФ) Универзитета у Бањој Луци, 14. децембра 2018. године, одржана је пригодна Свечана академија.

Испред руковододства Универзитета, проф. др Лука Kецман, проректор за кадровске и људске ресурсе УНИБЛ, упутио је искрене чечститке овој организационој јединици.

Проф. др Бранкица Милојевић, декан АГГФ-а, каже да ова институција данас стасава у респектабилну институцију коју у посљедње вријеме карактерише направљени искорак у сарадњи са струком.

"У томе настојимо да наш наставни процес повежемо са општинама и стручним институцијама које са нама креирају теме студентских конкурса и у том смислу повезујемо наше студенте са реалним сектором", рекла је деканица Милојевић.

Она је нагласила да је то процес који ће бити интензивиран и у наредном периоду и додала да је задатак друштва да подржи будуће интелектуалце, како би им био створен добар амбијент у којем ће остати и своје знање користити за изградњу Републике Српске.

"Осим наставног процеса, Факултет је доста активан и на пољу научно-истраживачког рада, тако да су током ове године забиљежена и бројна признања, међу којима и она која смо добили на Међународном салону урбанизма одржаном у октобру у Нишу", навела је Милојевићева.

Она је подсјетила да је Факултет на том салону урбанизма добио награде за истраживање у урбанизму у развоју дигиталних техника, а да су студенти добили већи број награда и признања.

На академији су промовисани и дипломци ове високошколске установе, а уручене су и захвалнице и признања.

Тако су дипломе уручене за 82 дипломирана инжењера на сва три смјера, пет мастер диплома и једна диплома магистру.

Догађају је присуствовала и проф. др Биљана Антуновић, проректор за међународну и међууниверзитетску сарадњу УНИБЛ, декани ОЈ УНИВЛ, представници Владе РС, локалних заједница и многи други.

АГГФ је основан 1996. године, када је уписана и прва генерација студената на грађевински одсјек. Школске 1997/98. године, уписана је прва генерација на архитектонски одсјек, а од школске 2007/08. године почео је са радом и геодетски одсјек.

До сада је на АГГФ-у дипломе стекло више од 1.600 дипломаца

Слике

  • /uploads/attachment/vest/8320/aggf7.jpg
  • /uploads/attachment/vest/8320/aggf.jpg
  • /uploads/attachment/vest/8320/aggf1.jpg
  • /uploads/attachment/vest/8320/aggf3.JPG
  • /uploads/attachment/vest/8320/aggf4.JPG
  • /uploads/attachment/vest/8320/aggf5.JPG
  • /uploads/attachment/vest/8320/aggf6.jpg
  • /uploads/attachment/vest/8320/aggf21.JPG
  • /uploads/attachment/vest/8320/aggf45.jpg