Навигација
ViberX logo

Седмица у знаку Универзитета у Бањој Луци

Универзитет у Бањој ЛуциОпште

Сљедећу седмицу обиљежиће бројне манифестације, које ће се одржати поводом 43 године успјешног рада и развоја Универзитета у Бањој Луци (УНИБЛ).

Обиљежавање почиње 6. новембра 2018. године у 10 часова, када ће на платоу између Правног и Машинског факултета бити одржан помен и положени вијенци погинулим студентима и радницима Универзитета у Бањој Луци. 

Иначе, на Спомен плочи која се налази између Правног и Машинског факултета исписана су имена 87 студената и радника Универзитет који су страдали у протеклом раду.

Дан касније, у Народном позоришту Републике Српске, у 12 часова биће одржана Свечана академија поводом 43 године Универзитета. 
Тим поводом у Народном позоришту, окупићеће се ректори и проректори универзитета из Републике Српске,Федерације БиХ, Србије, Македоније,Словеније, Хрватске и других земаља. 

Међу најављеним гостима су и високе званице из свијета политике, културе и јавног живота Републике Српске.

Универзитет је у каледнар активности поводом обиљежавања 43 године успјешног рада, уврстио и промоцију доктора наука. Наиме, 8. новембра 2018. у просторијама Ректората, проф. др Радослав Гајанин, ректор УНИБЛ, промовисаће 31 доктора наука који су у протеклих година на нашем универзитету одбранили своје докторске дисертације и стекли звање доктора наука.

Мала конференција награђених аутора радова и учесника у пројектима, заказана је за 9. новембар, са почетком у 11 часова у просторијама Ректората.

Наиме, Комисија за признања и награде Универзитета у Бањој Луци одлучила је да 33 наставника и сарадника Универзитета у Бањој Луци добије новчану награду за остварене међународне резултате у научноистраживачком раду, као и деветоро наставника и сарадника за учешће у међународним пројектима.

Циљ и смисао конференције јесте да и продекани за научно-страживачки рад и нарочито, младе колегинице и колеге, који тек почињу свој ангажман на Универзитету, виде да је могуће остварити изузетне научне резултате.

Комплетан план манифестација поводом 43 године рада и развоја Универзитета у Бањој Луци, налази се на овом линку.

Слике

  • /uploads/attachment/vest/8178/%D0%A3%D0%9D%D0%98%D0%92%D0%95%D0%A0%D0%97%D0%98%D0%A2%D0%95%D0%A2_%D0%A3_%D0%91%D0%90%D0%8A%D0%9E%D0%88_%D0%9B%D0%A3%D0%A6%D0%98___74_.jpg