Навигација
ViberX logo

Одржан састанак у оквиру Erasmus+ пројектa STINT

Универзитет у Бањој ЛуциОпште

На Политехничком институту у Порту, у периоду од 25.09. до 29.09.2018. године одржан је састанак у оквиру међународног пројекта „Јачање интернационализације на вискокошколским установама у Босни и Херцеговини“ (скраћено „STINT“ од „Strenghtening of Internationalization in Bosnia and Herzegovina Higher Education“).

Током састанка представљени су извјештаји о реализацији свих пројектних активности на свим партнерским институцијама, укључујући питања набавке опреме и промоције реализованих активности и остварених резултата. Договорен је план реализације преосталих активности, а разматране су и могућности пријаве нових пројеката и других активности.

У пројекту STINT учествују сви јавни универзитети у Босни и Херцеговини, укључујући и Универзитет у Бањој Луци, као и три универзитета из држава Европске уније: KU Leuven - Универзитет из Лувена (Белгија), Buckingamshire New University - Нови универзитет из Бакингемшајера (Уједињено Краљевство Велике Британије и Сјеверне Ирске) и Instituto Politechnico do Porto - Политехнички институт у Порту (Португал). Пројектни партнери су такође и Министарство просвјете и културе Републике Српске, Министарство образовања и науке Федерације Босне и Херцеговине, Агенција за развој високог образовања и обезбјеђење квалитета Босне и Херцеговине, Агенција за акредитацију високошколских установа Републике Српске, те Центар за информисање и признавање докумената из области високог образовања.

Координатор STINT пројекта је КУ Лувен, Белгија, а координатор активности партнера из Босне и Херцеговине је Универзитет у Источном Сарајеву. 

Више детаља о пројекту, партнерима и активностима видјети на: http://stint-project.net/
 

Слике

  • /uploads/attachment/vest/8094/1.JPG
  • /uploads/attachment/vest/8094/2.JPG
  • /uploads/attachment/vest/8094/3__1_.JPG
  • /uploads/attachment/vest/8094/4.JPG