Навигација
ViberX logo

Конкурс за идеје пројекта Ecapital Culture

Стипендије и програмиУниверзитет у Бањој Луци

Отворен је конкурс за идеје 2018. за пројекат Ecapital Culture - Adriatic Start-up School.

Позив за пријаве на конкурс је отворен до 31. јула 2018. године.

Ecapital Culture - Adriatic Start Up школа је усмјерена на младе људе из земаља јадранско-јонске макро регије (Албанија, Босна и Херцеговина, Хрватска, Грчка, Италија, Црна Гора, Србија, Словенија), мотивисане да раде посао усмјерен на јачање културне баштине ове регије.

Главна сврха пројекта је економки развој културног туризма, кроз креативност и талент младих будућих подузетника. Културна баштина јадранске макро регије пружа могућност развијања иновативног покретања који може привући културни туризам од посебног интереса и економске вриједности.

Прва издања, проведена у 2015. и 2016. години, постигла су успјех и међународну важност, укључивши више од 60 младих учесника из Макро Регије који су развили своју пословну идеју кроз проведбу властитог пословног плана.
Ово треће издање пројекта промовише и финансира Фондација Marche, Tрговачка комора Aнкона, Politecnica delle Marche, Град Анкона и Marche, а упућује се позив младим будућим предузетницима из различитих држава макро регије (посебан позив је упућен младим из регије Marche у Италији), који ће имати прилику похађати школу и два мјесеца бесплатно бораве у Анкони, захваљујући стипендијама које нуди Фондација Marche.

Школа Mole Vanvitelliana (Ancona - Italija) почиње свој рад 1. октбора, а завршава 30. новембра 2018. године.
Више инфомација потражите на овој страници http://startupschool.ecapital.it/ или у прилозима
(Прилог1, Прилог2, Прилог3
 

Слике

  • /uploads/attachment/vest/7847/slika.jpg