Навигација
ViberX logo

Истраживачке стипендије за студије у Грацу

Стипендије и програмиУниверзитет у Бањој Луци

Објављен је пoзив за истраживачке стипендије „GO STYRIA“ коју додјељује Универзитет у Грацу за школску 2018/2019. годину.

Како је саопштила Аустријска амбасада у БиХ  „GO STYRIA“ jе програм стипендирања за полазнике постдипломских и докторских студија, као и за постдокторанте који су заинтересирани за краће истраживачке боравке у трајању до  4 мјесеца, у сврху израде магистарске, докторске или постдокторске дисертације.

Стипендија се даје кандидатима из Албаније, Босне и Херцеговине, Бугарске, Хрватске, Кипара, Грчке, Мађарске, Косова, Македоније, Молдавије, Црне Горе, Румуније, Србије, Словеније и Турске.

Кандидати који буду изабрани за овај програм, добиће прилику за истраживачки боравак на Универзитету у Грацу, с циљем да своје студије и истраживања наставе на матичним универзитетима.
Право аплицирања имају полазници постдипломских и докторских студија који тренутно студирају на једном од универзитета и који већ раде на својим магистарским или докторским дисертацијама, као и постдокторанти који су докторски студиј завршили одличним резултатима. 

Одбрањена докторска дисертација у тренутку подношења пријаве, не смије бити старија од годину дана.

Остале информације о начину пријаве можете пронаћи на службеној веб страници Универзитета у Грацу: http://international.uni-graz.at/en/stud/incoming/s-in-mprog/go-styria/

Рок за пријаве је 3. мај 2018. године  до 13:00  часова, пријаве не треба слати на адресу Аустријске амбасаде у БиХ. 

Контакт особа на Универзитету у Грацу:
Khrista Grassauer (Kриста Грасауер)
Universitätsplatz 3, 8010 Graz, Austrija
Tel.: +43 (0)316 380 - 1254
+43 (0)316 380 - 9156
E-mail: christa.grassauer@uni-graz.at
erasmusplus.intl.incoming@uni-graz.at
 

Слике

  • /uploads/attachment/vest/7549/das-land.jpg