Навигација
ViberX logo

Почиње конференција "Студенти у сусрет науци"

Универзитет у Бањој ЛуциОпште

На конференцији за медије одржаној у згради Ректората Универзитета у Бањој Луци најављен је почетак десете по реду студентске научно – стучне конференције "Студенти у сусрет науци" СтЕС 2017. Десета научно – стручна конференција СтЕС – "Студенти у сусрет науци" биће одржана од 27. до 30. новембра 2017. године на Универзитету у Бањој Луци и окупиће 160 активних и пасивних учесника из земље и региона.

Предсједница Организационог одбора овогодишње конференције, Марија Пуљаревић изјавила је том приликом како СтЕС из године у годину окупља све више учесника и да постаје једна од најзначајнијих активности Универзитета у Бањој Луци а коју реализује Студентски парламент.

“Овогодишња конференција окупиће студенте из БиХ, Србије, Хрватске, Словеније, Мадјарске, Шпаније и бројних других земаља и представља једну од водећих студентских научних конференција у нашем региону. И ове године такмичења ће се одржати у 6 научних области и то: друштвене, природне, хуманистичке, медицинске, биотехничке и пољопривредне науке и технологија и инжињерство.

Поред такмичења, ове године сви учесници имаће прилику да у заједничком туристичком обиласку боље упознају наш град, да учествују на панел дискусијама, радионицама, а за свако вече припремљене су и забаве”, истакла је она. В.д. ректора Универзитета у Бањој Луци и предсједник овогодишњег Научног одбора конференције, проф. др Радослав Гајанин осврнуо се на значај ниверзитета у организацији ове конференције као и о улози професора који са својим студентима раде на изради научних радова који се презентују на такмичењима у оквиру конференције.

”Од велике је важности и значаја за студенте да се баве научним радом. Израда радова и учешће на оваквим манифестацијама пружа им невјероватну прилику да се остваре, покажу и докажу, да буду активни у свом студирању али и да за свој труд и рад буду адекватно и наградјени.

Приликом израде радова, студенти се, заједно са својим менторима, боље упознају са методологијом и принципима израде научних радова и активно промишљају о темама које обрађују. У тој мисији Универзитет у Бањој Луци ће својим студентима увијек бити на располагању и главни ослонац у раду” нагласио је Гајанин.

Конференција почиње у понедјељак, 27. новембра свечаном церемонијом отварања која је заказана за 11 часова у амфитеатру Факултета политичких наука Универзитета у Бањој Луци.

Слике

  • /uploads/attachment/vest/7137/stes-2017.jpg