Навигација
ViberX logo

Предавање о европској будућности БиХ

Универзитет у Бањој ЛуциОпште

На Правном факултету Универзитета у Бањој Луци 23. маја су боравили угледни гости из Европске уније, њихове екселенције Кристиан Даниелсон (Christian Danielsson), генерални директор у Европској комисији задужен за сусједне земље и преговоре о проширењу и Ларс Гунар Вигемарк (Lars-Gunnar Vigemark), шеф делегације Европске комисије у БиХ и специјални представник Европске уније у БиХ.

Примили су их декан Правног факултета проф. др Жељко Мирјанић и проректор Универзитета у Бањој Луци проф. др Биљана Антуновић са сарадницима. Послије краћег разговора, господин Кристиан Даниелсон одржао је предавање за студенте и запослене  на Универзитету.

Говорио је о европској будућности Босне и Херцеговине и том приликом нагласио да су у посљедње вријеме односи између Европске уније и Босне и Херцеговине имали интензиван напредак. Подсјетио је да је у том периоду ступио на снагу Споразум о стабилизацији и придруживању и да су политичари у БиХ усагласили амбициозан план активности за  Реформску агенду. Он је такође истакао  да је Босни и Херцеговини достављен  упитник за чланство у Европској унији али, како је рекао, прије тога ће морати да изврши системске реформе у готово свим областима.

Одговарајући на бројне коментаре и питања присутних на овом предавању, између осталог и о одласку све већег броја младих и амбициозних људи из Босне и Херцеговине, господин Даниелсон је истакао да ће европски пут БиХ неминовно донијети други, бољи начин живљења на овом подручју.

Правни факултет Универзитета у Бањој Луци 
 

Слике

  • /uploads/attachment/vest/6580/prva.jpg
  • /uploads/attachment/vest/6580/treca.jpg
  • /uploads/attachment/vest/6580/druga.jpg