Навигација
ViberX logo

Састанак Организационог и Научног одбора „StES 2016“

Наука и развојУниверзитет у Бањој ЛуциОпште

У Ректорату Универзитета у Бањој Луци,  24.10.2016. године, одржан је заједнички састанак Организационог и Научног одбора  9. Научно-стручног скупа Студенти у сусрет науци -StES 2016  на којем су резимиране до сада предузете активности на припреми  и организацији овог догађаја, те је разговарано о активностима које предстоје  у наредном периоду.  

Заједничком састанку присуствовао је и ректор Универзитета проф. др Милан Матаруга и том приликом изразио пуну подршку овој студентској конференцији коју је свесрдно подржавао и  док је обављао  дужност проректора за научноистраживачки рад.  

Говорећи о значају организовања једног оваквог скупа, не само за студенте него за Универзитет у цјелини, ректор је истакао да ће и убудуће Универзитет давати сву неопходну подршку овој конференцији. Такође, ректор је позвао чланове  Научног одбора да анимирају студенте како би што више њих пријавило радове за Конференцију. 

Предсједник Организационог одбора „StES 2016“ Лука Миладиновић је у име  студената изразио захвалност члановима Научног одбора на сарадњи која се прије свега огледала у  ажурности приликом прегледања и рецензије пристиглих апстраката радова. 

Такође, он је  похвалио ангажман Министарства науке и технологије, Министарства просвјете и културе РС, Града Бања Лука и Туристичке организацији Града Бања Лука  који су дали сву неопходну логистичку подршку  организацији предстојеће конференције.

Миладиновић је на састанку упознао присутне да је велики број студената са иностраних универзитета пријавило радове и учешће на скупу.

Предсједник Научног одбора „StES 2016“, проректор за НИР проф.др Радослав Гајанин захвалио се члановима НО и ОО на досадашњем труду и посебно истакао важност присуства чланова Научног одбора сесијама током конференције. Проректор Гајанин такође је похвалио досадашњу сарадњу између Канцеларије за научноистраживачки рад, Научног и Организационог одбора  „StES 2016“, као и доступност информација о самој конференцији.

На састанку је било ријечи и о могућностима стимулисања студената да пријављују радове, али и професора као њихових ментора. С тим у вези прихваћен је приједлог ректора и проректора за НИР да се радови које студенти напишу уз менторство професора, а потом објаве у зборнику радова, класификују и бодовно вреднују, као и да  да се, поред новчане награде за најбољи рад, студент-аутор таквог рада и његов ментор додатно стимулишу  одласком на међународну конференцију.

Подржан је и приједлог ректора и предсједника Студентског парламента да чланови НО предложе професора са Универзитета у Бањој Луци који се у претходној години истакао својим научноистраживачким радом како би  одржао уводно предавање приликом отварања научно стручног скупа „StES 2016“. 

Предсједник Организационог одбора је на крају састанка подсјетио присутне да ће  агенда са програмом конференције бити достављена свим члановима Научног одбора до  1.новембра 2016. године.

Слике

  • /uploads/attachment/vest/5823/Untitled-3.jpg
  • /uploads/attachment/vest/5823/20161024_100749.jpg
  • /uploads/attachment/vest/5823/20161024_100734.jpg
  • /uploads/attachment/vest/5823/20161024_100742.jpg