Навигација
ViberX logo

Пета међународна научна конференција REDETE 2016

Наука и развојУниверзитет у Бањој ЛуциОпште

Економски факултет Универзитета у Бањој Луци у сарадњи са Економским факултетом Универзитета у Београду организује пету међународну научну конференцију препознатљиву под скраћеном називу REDETE (Researching Economic Development and Entrepreneurship in Transition Economies- Истраживање економског развоја и предузетништва у транзиционим привредама).

Конференција REDETE 2016. биће одржана од 28. до 30. октобра 2016. године на Економском Факултету Универзитета у Београду. 

Тема овогодишњег скупа гласи: да ли је слободна трговина прихватљива за земље у транзицији и земље у развоју;  а одговор на ово питање понудиће  истраживачи из 20-ак земаља кроз неколико паралелних сесија.

У оквиру конференције биће одржана и радионица током које ће искуснији аутори подучавати  младе истраживаче како  да напишу добар истраживачки рад и објаве га у реномираним часописима. 

Конференција REDETE једна је о најзначајнијих  међународних научних економских  конференција у овом дијелу Европе,  а препознатљива је по томе што из године у годину окупља најеминентнијe научнике и истраживаче чији је фокус интерeсовања  економски развоја и предузетништво у транзициониm привредама, као и по томе  што скуп нуди научно утемељена  рјешења конкретних проблема у наведеној области. 

Претходна конференција REDETE 2015, одржана је у Грацу, Аустрија, а окупила је око 220 учесника из 20 земаља, док су прве три одржане у Бањој Луци, те су биле једнако успјешне.

Више информација о конференцији REDETE 2016 можете пронаћи на интернет страници конференције www.redete.org.
 

Слике

  • /uploads/attachment/vest/5798/Untitled-2.jpg