Навигација
Viber

Учешће представнице Универзитета у Бањој Луци на састанку у Вилњусу у оквиру COST акције

Наука и развојУниверзитет у Бањој ЛуциОпште

У оквиру COST акције BESTPRAC – The Voice of Research Administrators: building a network of administrative excellence (http://www.bestprac.eu/), у Вилњусу (Литванија) у периоду 22-23. септембра 2016. године одржан је састанак радних група за администрацију, финансије и правна питања. На састанку је, у име Универзитета у Бањој Луци, као члан радне групе за администрацију, учествовала Анђела Пепић, стручни сарадник - пројект менаџер.

Тема састанка била је развој профила особља универзитета и истраживачких организација које је ангажовано на пословима подршке истраживачима за пројекте, превасходно пројекте финансиране кроз различите фондове Европске уније. Састанак је служио за размјену искустава са другим европским универзитетима и истраживачким организацијама по питању стратегија за рециклирање истраживачких пројектних апликација (нарочито у Хоризонт 2020 програму) које су освојиле висок број бодова на евалуацији, али нису финансиране због ограничене расположивости средстава из фондова. Додатно, током састанка учесници су размијенили искуства у реализацији Хоризонт 20202 и других европских пројеката, с посебним фокусом на правна и финансијска питања.

Основни циљ COST акције BESTPRAC – The Voice of Research Administrators: building a network of administrative excellence (http://www.bestprac.eu/) је успостављање мреже за административне, финансијске и правне службе универзитета, истраживачких института и организација, те других организационих јединица које пружају подршку истраживачима у току припреме и реализације пројеката (углавном финансираних од стране Европске уније) како би се размијенила искуства и праксе, те развиле најбоље праксе, допринијело размјени и преносу знања, те повећала ефикасност у раду. Представници Универзитета у Бањој Луци су активно укључени у рад ове акције као представници менаџмент комитета и као чланови радних група за администрацију, финансије и правна питања.

Слике

  • /uploads/attachment/vest/5720/BESTPRAC_programa-9224.jpg
  • /uploads/attachment/vest/5720/BESTPRAC_programa-9229.jpg
  • /uploads/attachment/vest/5720/BESTPRAC_programa-9251.jpg