Навигација
ViberX logo

Пријем за делегацију FIEP Европе

Наука и развојУниверзитет у Бањој ЛуциОпште

Ректор Универзитета у Бањој Луци проф. др Милан Матаруга и проректор за међународну сарадњу проф. др Валерија Шаула примили су данас у Ректорату предсједника FIEP Evrope проф. др Бранислава Анталу и друге високе представнике ове међународне федерације који од 14. до 18. септембра 2016. године учествују на XI FIEP европском конгресу у организацији Факултета физичког васпитања и спорта Универзитета у Бањој Луци.

Поред професора Антале, делегацију су чинили генерални секретар FIEP Европе доц. др Дарио Новак, предсједник секције FIEP Европа -Нови лидери др. Габриела Олосова, те проф. др Mингкаи Чин, а састанку у Ректорату присуствовали су и декан ФФВС УНИБЛ проф. др Симо Вуковић, као и продекан овог факултета за научноистраживачки рад и уједно предсједник Научног одбора XI FIEP европскog конгресa, проф. др Слободан Симовић.

Ретор Матаруга је још једном искористио прилику да се предсједнику Антали и осталим гостима захвали што су управо Факултету физичког васпитања и спорта Универзитета у Бањој Луци повјерили организацију једног оваквог међународног скупа, док је проректорица Шаула госте упознала са активностима нашег Универзитета у домену међународне сарадње, као и научноистраживачког рада, међу којима важно мјесто заузимају и научни скупови међународног карактера као што је и поменути конгрес.

Предсједник Антала се захвалио на указаном гостопримству и честитао руководству Факултет физичког васпитања и спорта на организацији Скупа, изражавајући увјерење да ће и овај скуп, као и сви претходни конгреси и конференције ове међународне федерације основане 1923. године, додатно допринијети промоцији образовања у области спорта, рекреације и уопште физичких активности, што је и био примарни циљ оснивања FIEP прије скоро сто година.

Слике

  • /uploads/attachment/vest/5673/IMG_3201.JPG
  • /uploads/attachment/vest/5673/IMG_3200.JPG