Навигација
ViberX logo

Пријаве за феријални рад у СР Њемачкој у 2016. години

Стипендије и програми

У оквиру Програма феријалног рада студената Босне и Херцеговине у СР Њемачкој, који се одвија у сарадњи Агенције за рад и запошљавање Босне и Херцеговине и Централног уреда за посредовање у запошљавању стручне радне снаге из иностранства  Савезне Агенције за рад СР Њемачке за Босну и Херцеговину,  у 2016. години одобрена је квота од 100 студената, од чега је студентима универзитета у Републици Српској додијељено 32 мјеста.

Феријални рад се обавља у току љетног распуста студената 2016. године.

Заинтересовани студенти са универзитета у Републици Српској пријаве могу доставити лично према сједишту факултета у одговарајућој филијали Завода за запошљавање Републике Српске (Филијала Бања Лука: Саве Мркаља бр. 14, Бања Лука) или путем поште на адресу ЈУ Завод за запошљавање Републике Српске, Српских Ратника бр. 30, Пале.

Рок за достављање пријава је 08.01.2016. године.

У прилогу се налазе Јавни позив, образац пријаве, образац увјерења о упису на факултет и брошурa за студенте који желе да се пријаве за феријални рад у СР Њемачкој.

Образце за пријаву студената могу издавати студентске службе или их студенти могу преузети  са веб-портала Завода за запошљавање Републике Српске www.zzzrs.net, рубрика "Остали пројекти" гдје могу наћи оглас за Феријални рад студената у  СР Њемачкој за 2016. годину.  

Напомена за студенте: Савезна агенција за рад СР Њемачке не прихвата фотокопиране нити скениране пријаве образце обзиром на то да пријавни образци на себи морају имати оргиналне фотографије величине пасоша, те оргинални потпис студента и то у два примјерка.

За све додатне информације контакт телефон је:  051/211-382.

Слике

  • /uploads/attachment/vest/4906/Berlin_reichstag_CP_470x313.jpg