Навигација
ViberX logo

Информација са 26. сједнице Управног одбора Универзитета у Бањој Луци

Сједнице Управни одборУниверзитет у Бањој Луци

Управни одбор Универзитета у Бањој Луци на сједници одржаној 21.04.2015. године разматрао је и усвојио Извјештај о финансијском пословању Универзитета у Бањој Луци за 2014. годину и Извјештај о реализацији Плана јавних набавки на Универзитету у Бањој Луци за 2014, као и информацију о реализацији Плана јавних набавки на Универзитету у Бањој Луци за период јануар-март 2015. године.

Такође, УО је подржао Закључке Проширеног колегијума Универзитета у Бањој Луци са сједнице одржане 07.04.2015. године.

Након разматрање Извјештаја Комисије за провођење поступка избора приватног партнера о реализацији пројекта јавно-приватног партнерства на Универзитету у Бањој Луци под називом «Пословно-едукативни центар за пружање услуга дигиталне штампе», Управни одбор је донио Одлуку о обустављању треће фазе поступка због иступања једне од чланица конзорцијума. Исти приједлог ће бити упућен Министарству просвјете и културе и Министарству финансија у Влади Републике Српске.

На својој 26. сједници Управни одбор је разматрао и усвојио Извјештај о раду Института „РТ-РК“ ДОО Бања Лука у 2014. години, Финансијски извјештај о раду Института „РТ-РК“ ДОО Бања Лука у 2014. години и Плана рада Института „РТ-РК“ ДОО Бања Лука за 2015. Годину.

Такође, УО је донио је одлуке о закључивању:
-Уговора о сарадњи између Универзитета у Бањој Луци и Универзитета у Поатјеу (L Universite de Poitiers), (Француска) и Додатка Уговора о сарадњи између Филолошког факултета Универзитета у Бањој Луци и Факултета књижевности и језика Универзитета у Поатјеу;
-Споразума о научно-стручној и пословно-техничкој сарадњи између Машинског факултета Универзитета у Бањој Луци и ЈУ „Институт за испитивање материјала и конструкција Републике Српске“ Бања Лука; те
-Протокола о сарадњи између Факултета физичког васпитања и спорта Универзитета у Бањој Луци и Факултета здравља, спорта и науке о људским покретима Универзитета из Бакауа (Румунија).

Управни одбор је донио и више одлука о покретању поступка јавне набавке и о именовању комисије за јавне набавке, и то:
-горива за потребе Универзитета у Бањој Луци;
-видео-конференцијског система за потребе Машинског факултета Универзитета у Бањој Луци (поновљени поступак);
-опреме за потребе ТЕМПУС ENERESE пројекта Машинског факултета Универзитета у Бањој Луци (поновљени поступак);
-услуге штампања издања Филозофског факултета Универзитета у Бањој Луци.

Такође, усвојене су одлуке о висини накнаде за организовање припремне наставе на: Академији умјетности и Архитектонско-грађевинско-геодетском факултету.

Након разматрање Молбе ЈУ Студентски центар „Никола Тесла“ Бања Лука, донесена је одлука о закључењу уговора о закупу пословног простора у склопу Универзитетске спортске дворане између Универзитета и поменутог центра.

На 26. сједници Управни одбор је донио Одлуку о расписивању јавног конкурса за избор генералног секретара Универзитета у Бањој Луци.

Чланови Управног одбора су на сједници упознати са приједлогом НИГД ''Дневне независне новине'' д о.о. за оснивање Парка мира у кампусу Универзитета у Булевару војводе Степе Степановића, на зеленој површини уз ријеку Врбас, гдје би амбасадори Француске, Њемачке и Пољске заједно са представници Универзитета засадили прве саднице дрвећа.

Такође, Управни одбор је информисан и о молби Удружења наставника и сарадника Универзитета у Бањој Луци за обезбјеђивање просторија у оквиру Универзитетског града које би користило ово удружење.

Слике

  • /uploads/attachment/vest/4140/uni-1.jpg