Навигација
Viber

Обука за докторанте у Француској

Стипендије и програмиУниверзитет у Бањој Луци

Универзитет у Лорени (Француска), организује "Science & You", културни и научни догађај интернационалног карактера који се обраћа особама заинтересованим за медијацију наука : истраживачима, докторантима, медијаторима, одговорним лицима научних центара, музеја и предузећа, новинарима, али и широкој публици.

Универзитет у Лорени позива 150 доктораната из цијелог свијета и свих дисциплина на обуку о техникама медијације науке од 31. маја до 2. јуна 2015. године у Мецу (Metz, Lorraine, France). Обука ће се обављати кроз различите форме медијације: позориште, изложбе, радионице радија, писање... Покривени су сви трошкови ове обуке (трошкови уписа, смјештаја и оброка), изузетак су трошкови превоза.

Учешће на овој обуци омогућава бесплатан приступ свим манифестацијама колоквијума и форума које ће се одржавати од 1. до 6. јуна 2015. године у Лорени и које чини :
- Научни колоквијум, “Дани Ибера Киријена” (“Journées Hubert Curien”) -700 професионалаца научне медијације из читавог свијета;
- Форум “Науке и културе” (“Sciences et cultures”), отворен за широку публику, посвећен представљању иновативних форми медијације
- Серија културних и научних догађаја за широку публику у читавој регији Лорена.

Позив за кандидатуру за учешће на обуци за докторанте је отворен до 17. новембра.
Више информација се може наћи на интернет страници http://www.science-and-you.com/

Слике

  • /uploads/attachment/vest/3663/logo_sciences.jpg