Навигација
ViberX logo

Конкурс за аматерске и кратке филмове у оквиру "Green fest 2014"

Стипендије и програмиУниверзитет у Бањој Луци

Центaр за унапређење животне средине који у сарадњи са Домом омладине Београда, и уз помоћ Секретаријата за заштиту животне средине Града Београда и компаније Леново, од 29. до 31. октобра ораганизује 5. међународни фестивал зелене културе “Green Fest”, расписао је конкурс за аматерске и кратке филмове на тему животне средине.



На конкурс за аматерски филм се могу пријавити радови само ако су снимљени, у потпуности, аматерском техником: снимци направљени мобилним телефоном, фото-апаратом и аматерском видео камером. У оквиру ове категорије биће додијељене награде у три старосне категорије: до 18, од 18 до 27, и преко 27 година, као и специјална награда Града Београда - Секретаријата за заштиту животне средине.

Програм кратког филма је намијењен свим професионалцима из области кинематографије који се баве темама природе, животне средине и екологије. Награде ће бити додијељене за два најбоља кратка филма. Награде за побједнике, у оквиру обје категорије, је обезбиједила компанија Леново.

Конкурс је отворени до 26. септембра 2014. године.

Списак филмова који су ушли у селекцију за неку од вриједних награда фестивала биће објављен 15. октобра на званичној интернет страници Фестивала (www.greenfest.rs) гдје се налази и комплетна конкурсна документација.

Међународни фестивал зелене културе „GREEN FEST“ је највећа "зелена" манифестација у региону југоисточне Европе која се одржава сваке године. Током претходне четири године, на конкурсе за кратке и аматерске филмове је стигло више од 370 филмова са свих континената, одржано преко 80 радионица за ученике основних и средњих школа и студенте, те представљено преко 60 излагача и умјетника, са укупном посјетом од преко 25000 грађана.

Пријава за GREEN SCREEN FEST 2014
Филмски конкурс - GREEN SCREEN FEST 2014

Слике

  • /uploads/attachment/vest/3478/green-fest-00.jpg