Навигација
ViberX logo

Информација са сједнице Проширеног колегијума Универзитета

Универзитет у Бањој ЛуциОпште

Проширени колегијум Универзитета у Бањој Луци на сједници одржаној 04.04. 2014. године, разматрао је примједбе и приједлоге факултета/Академије умјетности на Правилник о областима образовања и у вези са тим донио закључак да се именује радна група која би, узимајућу у обзир пристигле примједбе и сугестије, направила приједлог поменутог правилника испред Универзитета.

Именована комисија у саставу: проф. др Драшко Маринковић (предсједник), проф. др Дарко Радић, проф др Гордана Ђурић, проф. др Лука Кесман и проф. др Дарко Кнежевић добила је задужење да у року од седам дана припреми поменути приједлог правилника након чега би исти поново био разматран од стране Колегијума.

Проширени колегијум је на истој сједници упознат са Извјештајем Комисије за ревизују радних мјеста са правом увећања основне плате, те је након проведене расправе, донесен закључак да се од руководстава факултета/ Института за генетичке ресурсе затражи да до сриједе 09. априла доставе своје приједлоге након чега би они били упућени Управном одбору на поновно разматрање.

Чланови Проширеног колегијума су, такође, упознати са организовањем заједничке тематске сједнице Сената и Проширеног Колегијума Универзитета на тему: „Стање науке на Универзитету у Бањој Луци“ која је планирана за 16. 04 2014. године, као и са иницијативом за увођење руског језика у основне и средње школе, те је ужем ректорском колегијуму дато овлаштење да иницијативу упути према Републичком педагошком заводу и Министарству просвјете.