Навигација
ViberX logo

Академска размјена са Универзитетом "Свети Ћирило и Методије" из Великог Трнова, Бугарска

Универзитет у Бањој ЛуциОпште

Проректор Универзитета у Бањој Луци проф. др Валерија Шаула примила је у радну посјету доц. др Јулију Јорданову Пулову-Ганеву (Yuliya Yordanova Pulova-Ganeva) и доц. др Милену Христову Јоргову (Milena Hristova Yorgova) са Универзитета «Свети Ћирило и Методије» из Великог Трнова.

Проректор проф. др Валерија Шаула примила је у радну посјету доц. др Јулију Јорданову Пулову-Ганеву и доц. др Милену Христову Јоргову са Универзитета "Свети Ћирило и Методије" из Великог Трнова
 
Гости из Бугарске се налазе у пројекту академске размјене на Факултету политичких наука - Студијски програм социјалног рада нашег универзитета од 03-09.6.2013. године, на основу Споразума о сарадњи и академској размјени између Универзитета у Бањој Луци и Универзитета "Свети Ћирило и Методије" из Великог Трнова (Бугарска), који је закључен 1995. године, а обновљен 18.4.2008. године и 18.4.2013. године.

Током посјете, гости из Бугарске ће се упознати са садржајем и методама рада и студирања на Универзитету у Бањој Луци, посебно на Студијског програму социјалног рада на Факултету политичких наука, те посјетити хуманитарну организацију "Партнер" која, између осталога, пружа услуге персоналне асистенције лицима са инвалидитетом, и Геријатријски центар у у Бањој Луци.

Током боравка на Универзитету у Бањој Луци, доц. др Јулија Јорданова Пулова-Ганева и доц. др Милена Христова Јоргова ће се упознати и са радом Универзитетског центра за подршку студентима са инвалидитетом.
У узвратној академској посјети/размјени ће у зимском семестру 2013/2014. године на Универзитету "Свети Ћирило и Методије" у Великом Трнову боравити доц. др Весна Шућур-Јањетовић и доц. др Јагода Петровић, са Факултета политичких наука.

Више информација о Универзитету«Свети Ћирило и Методије» из Великог Трнова можете наћи на www.uni-vt.bg.