Навигација
ViberX logo

Стипендије за студенте постдипломских и докторских студија за краћи студијски боравак у Великој Британији

Стипендије и програмиУниверзитет у Бањој Луци

Стипендије за студенте постдипломских и докторских студија за краћи студијски боравак у Великој Британији

Рок за предају апликације је 15. фебруар 2010. године.

Британско удружење ''The British Scholarship Trust'' обезбиједило је пет (5) стипендија за студенте постдипломских и докторских студија из Републике Српске за кратак студијски боравак (од 1 до 3 мјесеца) у Великој Британији. Стипендије за студенте из Босне и Херцеговине укључују коришћење универзитетских библиотека и трошкове смјештаја и исхране. За школску 2009/2010. годину износ стипендије је 800 фунти за универзитете изван Лондона, а 915 фунти за боравак у Лондону, док студенти сами плаћају трошкове путовања у Велику Британију.
Главни критеријуми за коначну селекцију пријављениих кандидата, коју врши Одбор удружења ''The British Scholarship Trust'' су школски и универзитетски успјех и одлично познавање енглеског језика. Сви услови, као и формулари за апликације налазе се на интернет страници www.britishscholarshiptrust.org.
Кандидати морају имати мање од 30 година и (у већини случајева) бити уписани у постдипломске програме у Босни и Херцеговини.
Рок за достављање неопходне документације је 15. фебруар 2010. године, коју предајете у Канцеларији за међународну сарадњу Универзитета у Бањој Луци
(зграда ректората, Булевар војводе Петра Бојовића 1А, 78 000 Бања Лука).