Навигација
ViberX logo

БАЛКАН CASE CHALLENGE – БХ CASE CHALLENGE 2008

КонкурсиУниверзитет у Бањој Луци
WUS Аустриа Вам поносно представља БХ Case Challenge – Balkan Case Challenge 2008. Сврха организације овог престижног такмичења, које имплементирамо већ традиционално, по осми пут, јесте подршка процесу реформе високог образовања у БиХ, као и подршка Болоњском процесу.

Шта je Balkan Case Challenge?
Balkan Case Challenge је такмичење које настоји да унаприједи наставни процес кроз наглашавање значаја цасе студy методе, али и догађај намјењен препознавању квалитетног младог пословног кадра, те потицања одличних студената из Југоисточне Еуропе. Balkan Case Challenge је фокусиран на изградњу везе између високог образовања и тржишта рада, као и синергију са пословном заједницом и регионалну сарадњу. Тежи се отварању прилика и нових перспектива за одличне студенте кроз тренинг, такмичење и пружање конкретних пословних прилика, а уједно представља промоцију нових наставних метода.

Шта је БХ Case Challenge?
БХ Case Challenge је предтакмичење које нам омогућава одабир 50 најбољих студената из БиХ који ће презентовати нашу земљу и њен академски квалитет. Омогућавамо тренинг апликантима након којег сви учествују у такмичењу и представљају властита рјешења. Та рјешења представници компанија и различити експерти евалуирају и на основу њих селектирају учеснике великог Balkan Case Challenge финала у Бечу.

Које дисциплине нуди учешће у БХ Case Challenge 2008?
Само такмичење је структуирано на начин који омогућава студентима да представе своје знање у једној од четири дисциплине: економија, право, модел Еуропског вијећа и информационе технологије.

Business Case Competition сакупља топ студенте бизниса/менаџемента/економије. Студије случаја се баве тренутним питањима која се односе на пословно окружење И економски развој у Југоисточној Еуропи.

Law Moot Court је традиционална такмичење у расправи – нпр. симулација суђења – гдје студенти припремају оралне исказе и писане аргументе ослањајући се на познавање принципа међународног јавног и еуропског права.

Model European Council од 2008 године мијења Модел УН-а . То је аутентична симулације Еуропског вијећа које није легислативно тијело и које расправља о неодложним питањима и преговара позицију ЕУ по питању истих. Оно даје главни импулс, те социјалне, економске И политичке смјернице у свим областиме активности ЕУ. Циљ ове нове дисциплине је креирати већу свјесност о Еуропи међу студентима, те их информирати о структури И раду овог ЕУ органа.

Information Communication Technology (ICT) Case Competition симулира имплементацију информативно-комуникацијских технологија у пословном окружењу. Учесници требају анализирати пословне процесе и инфраструктуру компаније и предложити интегративно ИЦТ рјешење.

Када се одржава БХ Case Challenge?
БХ Case Challenge ће се одржати у периоду 26.-27. април 2008. године у Сарајеву.
Побједници такмичења се квалификују за велико финале које ће се одржати у периоду од 6.-11. јула 2008. године у Бечу!

Шта студенти добијају учешћем на БХ Case Challenge-у?
Поред директне квалификације за финално такмичење, организациони одбор БХ Casase Challenge-а сваке године са својим партнерима побједницима обезбиједи и награде попут учешћа у љетним школама,  праксе, ваучере за књиге, ријечнике, курсеве и сл.  БХ Challenge студентима нуди да своје досадашње искуство размијене и прошире радом у групама са студентима из цијеле БиХ, а онима који се пласирају у финале и са студентима из 10 земаља Југоисточне Европе и из Аустрије. Ово такмичење је већ широко препознато како у сфери високог образовања, тако и код компанија, послодаваца, те представља добру референцу свим учесницима.

Ко има право учешћа?

Студенти:

  • додипломског и постдипломског студија економије, права, политичких, техничких и сродних наука, додипломци и постдипломци свих универзитета у БиХ (државних и приватних)
  • завршних година студија
  • са добрим познавањем енглеског језика
  •  млађи од 28 година
  • са високим академским достигнућима и друштвено активни

Како се пријавити?
За пријаву је потребно посјетити wеб страницу Balkan Case Challenge-а   www.bcchallenge.org. 

Рок за пријаву је 31. март 2007. године!!!

За све доданте информације стојимо Вам на располагању!

Маја Арсланагић
БХ Challenge 2008 Координатор
Balkan Case Challenge
WУС Аустриа – Уред у Сарајеву
Телефон: 033 200 070
Е-пошта: maja.arslanagic@wуs-aуstria.org
bcc_bh@bcchallenge.org
Wеб адреса : www.bcchallenge.org