Navigacija
Viber X logo

Predavanje ,,Izazovi roditeljstva – granice nekad i sadˮ

Univerzitet u Banjoj LuciOpšte

Redovna profesorka Filozofskog fakulteta Univerziteta u Banjoj Luci dr Aleksandra Hadžić održaće 18. marta 2024. godine, u 19 časova u Vijećnici Kulturnog centra ,,Banski dvorˮ, predavanje ,,Izazovi roditeljstva – granice nekad i sadˮ.

,,U svijetu koji se ubrzano mijenja, izazovi roditeljstva postaju sve veći. Stari modeli, preuzeti od ranijih generacija, nisu dovoljni, a novi modeli uključuju mnogo raznovrsnih ideja koje su često zbunjujuće i suprotstavljene jedna drugoj. Pronaći pravi model, onaj koji odgovara našoj porodici i našoj djeci, postaje važan cilj svake porodice. Jedno od najkontroverznijih pitanja jeste pitanje granica, tj. domena kontrole i disciplinovanja. Cilj ovog predavanja je da ponudi prostor za razmišljanje i razmjenu ideja o konceptu granica, koje nam trebaju tokom cijelog života, a čiju osnovu stičemo u porodiciˮ, navedeno je u najavi predavanja.

Organizatori predavanja su Filozofski fakultet Univerziteta u Banjoj Luci i Kulturni centar ,,Banski dvorˮ. Oni će u narednom periodu organizovati seriju predavanja namijenjenih široj zajednici, sa željom da pomognu sugrađanima u suočavanju sa različitim izazovima, ali i da ih podstaknu na zdravije i produhovljenije životne stilove.

Slike

  • /uploads/attachment/vest/14107/izazovi_roditeljstva.png