Navigacija
Viber X logo

Vebinar „Osnovni principi u dizajniranju projektnog prijedloga“

Nauka i razvojUniverzitet u Banjoj LuciOpšte

Vebinar na temu „Osnovni principi u dizajniranju projektnog prijedloga“ biće održan 23. marta 2021. godine u 10 časova putem Zum platforme.

Predavač na vebinaru je mr Dalibor Drljača, stručnjak i poslovni konsultant za evropske projekte. Radni jezik vebinara je engleski.

Za učešće na vebinaru neophodna je registracija, a koju je moguće obaviti na ovom linku.

Predavanje će obuhvatiti osnovne principe i preporuke za pripremu i dizajniranje projektnih prijedloga za „Horizon Europe“ program. Prezentacija je namijenjena korisnicima sa minimalnim poznavanjem projektnog menadžmenta i „Horizon Europe“ programa.

Tokom prezentacije učesnici će imati priliku da saznaju koji su to koraci u pripremi projekta - od formulisanja koncepta, preko pronalaženja partnera, do samog trenutka predaje projekta na dalju evaluaciju. Prezentacijom neće biti obuhvaćena sama implementacija projekta. Informacije sa ove prezentacije mogu koristiti učesnicima i za pripremu, uz određena prilagođavanja, projektnih prijedloga i za druge EU programe i grantove koji prate sličnu logiku. 

Ovaj događaj, kao i drugi događaji planirani u toku ove godine, namijenjen je za sve istraživače, menadžere i administratore istraživanja zainteresovane za teme: šta donosi novi program finansiranja naučno-istraživačkih projekata „Horizon Europe“, koji su glavni principi dizajniranja uspješnog prijedloga naučno-istraživačkog projekta, značaj etike i otvorene nauke „Horizon Europe“, prava intelektualne svojine u naučno-istraživačkim projektima, transfer tehnologije i procjena tržišta od posebnog značaja za inovacione i naučno-istraživačke projekte, finansije na „Horizon Europe“ projektima i dodatne mogućnosti za apliciranje institucija iz zemalja Zapadnog Balkana.

Vebinar se organizuje u okviru projekta pod nazivom „V4+WB RMA Network“, a u kojem Centar za preduzetništvo i transfer tehnologija Univerziteta u Banjoj Luci od novembra 2020. godine učestvuje kao partnerska institucija. Ovaj projekat je inicijativa za podršku i osnaživanje zajednice menadžera i administratora istraživanja. Konzorcijum predvođen organizacijom HETFA iz Budimpešte, finansiran je kroz Međunarodni višegradski fond i fokusira se na zemlje tzv. višegradske četvorke (V4 − Poljska, Češka, Slovačka i Mađarska) i Zapadnog Balkana (Srbija, Bosna i Hercegovina i Sjeverna Makedonija).

Više informacija o projektu nalazi se ovdje.

Materijal za prijavu na vebinar „Osnovni principi u dizajniranju projektnog prijedloga“ nalazi se u prilogu (Prilog 1). 

Slike

  • /uploads/attachment/vest/10911/large_Facebook-Cover__1_.jpg