Navigacija
Viber X logo

Studentkinja Akademije nagrađena na ,,Čkljinim danima“

Univerzitet u Banjoj LuciOpšte

Studentkinja treće godine glume na Akademiji umjetnosti Univerziteta u Banjoj Luci Isidora Davidović dobitnica je nagrade za najbolju žensku glavnu na Međunarodnim festivalu ,,Čkaljini dani“ za ulogu u predstavi ,,Hekaba“.

Riječ je o predstavi koju su izveli studenti glume sa Akademije umjetnosti, u klasi prof. Radoslava Milenkovića, uz asistenciju Nikoline Friganović.

,,Čkaljini dani’’ imaju takmičarski karakter, a takmičilo se šest akademija. Dodjeljuju se četiri glavne nagrade: za najbolju žensku glavnu i najbolju mušku glavnu ulogu i za najbolju žensku epizodu i najbolju mušku epizodu, kao i specijalne nagrade.

Ovogodišnji žiri radio je u sastavu: dramski umjetnik, ujedno i predsjednik žirija Tomislav Trifunović, te članovi: dramska umjetnica Ljiljana Đoković i kulturolog dr Vladimir Paunović,

Naime, povodom stogodišnjice od rođenja velikana jugoslovenskog glumišta Miodraga Petrovića Čkalje, a na inicijativu mladih ljudi kruševačkog amaterskog pozorišta „Čkalja“ i K. C. Kruševac, u Kruševcu je od 23. do 31. marta tekuće godine održan prvi međunarodni festival akademskih predstava „Čkaljini dani“.

Slike

  • /uploads/attachment/vest/14214/isidora_davidovic.jpg
  • /uploads/attachment/vest/14214/isidora_davidovic1.jpg