Navigacija
Viber X logo

Serijal tribina „Kulturna politika Srba u 21. vijekuˮ

Univerzitet u Banjoj LuciOpšte

Filozofski fakultet Univerziteta u Banjoj Luci pokreće serijal od desetak tribina „Kulturna politika Srba u 21. vijekuˮ, a prva od njih biće održana već 10. aprila 2024. godine.

Prva tribina se održava u amfiteatru 203 na Filozofskom fakultetu u 19 časova, a gost je prof. mr Arsen Čarkić, redovni profesor Akademije umjetnosti Univerziteta u Banjoj Luci, pijanista, dirigent, izvođač i profesor muzike.

,,Cilj ovog projekta je da se kroz interaktivna predavanja i panel-diskusije ukaže na značaj kulturne politike, postavljajući važna pitanja o njenoj definiciji, ciljevima, ključnim nosiocima, ulozi različitih institucija i mogućim pravnim okvirima. Poseban akcenat biće stavljen na ulogu države, crkve, univerziteta, dijaspore, kao i samostalnih umjetnika u oblikovanju kulturnog životaˮ, poručili su organizatori.

Predavači i učesnici tribina biće ugledni srpski intelektualci, kulturni radnici i umjetnici iz zemalja sa srpskom zajednicom i kulturnom baštinom, uključujući zemlje bivše Jugoslavije, Austrije, Njemačke, Italije i Mađarske.

Sve tribine će se održavati u prostorijama Filozofskog fakulteta Univerziteta u Banjoj Luci, pod vođstvom i moderacijom Nebojše Kuruzovića.

Slike

  • /uploads/attachment/vest/14219/arsen.carkic.png