Navigacija
Viber X logo

Okrugli sto i predstavljene „Pojmovnika srpskih lingvističkih termina”

Univerzitet u Banjoj LuciOpšte

Filološki fakultet Univerziteta u Banjoj Luci 15. aprila 2024. godine organizuje Okrugli sto „Javni diskurs u Republici Srbiji” i predstavljanje „Pojmovnika srpskih lingvističkih termina”.

Događaj će biti održan u učionici broj 5 Filološkog fakulteta od 11 časova.

Projekat Instituta za srpski jezik SANU „Javni diskurs u Republici Srbiji”, koji se realizuje u okviru programa IDEJE Fonda za nauku Republike Srbije, bavi se istraživanjem medijskog i političkog diskursa, kao i diskursa društvenih mreža, a njegov cilj jeste da se osvijetle veze između jezika i društva opisom javnog diskursa
u Republici Srbiji iz lingvističkog ugla.

„Pojmovnik srpskih lingvističkih termina”, koji je nastao u okviru Odseka za standardni jezik Instituta za srpski jezik SANU, kao sinteza udruženih napora saradnika svih odsjeka Instituta, predstavlja jedinstven poduhvat kod nas jer prvi put na jednom mjestu donosi leksikografski obrađen osnovni lingvistički terminosistem na srpskom jeziku.

Na ovom okruglom stolu i promociji učestvovaće saradnici Instituta za srpski jezik SANU i članovi projekta „Javni diskurs u Republici Srbiji”: dr Vesna Đorđević (rukovodilac projekta), dr Marina Nikolić, dr Svetlana Slijepčević Bjelivuk, dr Slobodan Novokmet i msr Miljana Čopa.

Slike

  • /uploads/attachment/vest/14237/large_filoloski-fakultet-glavni-ulaz__1_.jpg