Navigacija
Viber X logo

Nagrade Grada uručene studentima i nastavnicima UNIBL

Univerzitet u Banjoj LuciOpšte

Povodom proslave Dana Grada Banja Luka uručene su aprilske nagrade zaslužnim pojedincima, a među njima su i nastavnici, saradnici, studenti i alumnisti Univerziteta u Banjoj Luci (UNIBL).

Na svečanoj akademiji, održanoj 24. aprila 2024. godine u sportskoj dvorani ,,Borikˮ, kojoj je prisustvovao rektor Univerziteta u Banjoj Luci prof. dr Radoslav Gajanin, Plaketa Grada Banja Luka dodijeljena je dekanu Filozofskog fakulteta prof. dr Srđanu Dušaniću.

Nagrada dekanu Dušaniću dodijeljena je na prijedlog rektora Gajanina, kao i dvije nagrade Grada Banja Luka – mladima. Tako je nagrađena najbolji diplomirani student na Univerzitetu u Banjoj Luci u akademskoj 2022/2023. godini Viktorija Jokić, koja je prvi ciklus studija na Studijskom programu italijanski jezik i književnost na Filološkom fakultetu završila prosjekom ocjena 9,98. Nagrađen je i alumnista Elektrotehničkog fakulteta Univerziteta u Banjoj Luci Drago Šmitran, koji je u decembru prošle godine uspješno završio studije prvog ciklusa na Studijskom programu računarstvo i informatika sa prosjekom ocjena 10.

Ista nagrada pripala je i višem asistentu Poljoprivrednog fakulteta Univerziteta u Banjoj Luci Nemanji Jaliću, MA, predsjedniku Unije studenta Republike Srpske i studentu Ekonomskog fakulteta UNIBL Andreju Ševi, kao i studentu Pravnog fakulteta Rastku Vučiću, te studentu Prirodno-matematičkog fakulteta Milici Janjetović.

Zlatni grb Grada Banja Luka dodijeljen je članu Upravnog odbora Univerziteta u Banjoj Luci dr Snežani Kutlešić Stević, te direktoru Banskog dvora i vanrednom profesoru na Akademiji umjetnosti  mr Mladenu Matoviću, dok je Plaketa grada uručena stručnom saradniku za nastavu na Arhitektonsko-građevinsko-geodetskom fakultetu Ognjenu Mijatoviću i redovnom profesoru na Filološkom fakultetu dr Ranku Popoviću.

Foto: Grad Banja Luka

Slike

  • /uploads/attachment/vest/14280/Ognjen_Mijatovic.jpg