Navigacija
Viber X logo

Stipendije za studente sinologije

Univerzitet u Banjoj LuciOpšte

Studenti sinologije Filološkog fakulteta Univerziteta u Banjoj Luci potpisali su 4. marta 2024. godine sa predstavnicima kineske kompanije „Šandong Haj-spid grup” ugovore o stipendiranju.

Riječ je o stipendijama u mjesečnom iznosu od 200 KM koje su dobili studenti prve i druge godine Studijskog programa sinologije Mina Đorđević i Boris Erceg.

Student Erceg naglasio je da mu ova stipendija mnogo znači, jer su svakodnevni životni troškovi visoki. Dodao je da je ovaj studijski program odličan te da studentima nudi razne mogućnosti izučavanja različitih oblasti kineske kuture, ekonomije i istorije, ali i da studenti imaju priliku da budu u svakodnevnoj komunikaciji sa izvornim govornicima.

„Iz Beograda sam došla da studiram na Studijskom programu sinologije Filološkog fakulteta Univerziteta u Banjoj Luci, jer mi se dopao program i mogućnosti odlaska na usavršavanja u Kinu koje se nude”, rekla je studentkinja Mina Đorđević na potpisivanju ugovora u prostorijama Konfucijevog instituta smještenog na Fakultetu političkih nauka Univerziteta u Banjoj Luci.

Šef Studijskog programa sinologije doc. dr Ljiljana Stević napomenula je da ovo potpisivanje ugovora za stipendiranje predstavlja nastavak saradnje Studijskog programa sinologije Filološkog fakulteta sa kineskom kompanijom koja već drugu godinu daje stipendije najboljim studentima sa katedre.

Menadžer u kompaniji „Šandong Haj-spid grupˮ u Banjoj Luci Vang Minghua dodala je da bi studenti, pored stipendija, u budućnosti mogli i da obavljaju praksu u ovoj kompaniji.

Pored studentskih stipendija, ova kompanija podržava Konfucijev institut i u organizaciji raznih kulturoloških aktivnosti.

Foto: D. Desnica

Slike

  • /uploads/attachment/vest/14084/stipendije_sinologija_1.jpg
  • /uploads/attachment/vest/14084/stipendije_sinologija_2.jpg