Navigacija
Viber X logo

Saradnja Univerziteta i ,,Hemofarmaˮ

Univerzitet u Banjoj LuciOpšte

Rektor Univerziteta u Banjoj Luci (UNIBL) prof. dr Radoslav Gajanin i direktor „Hemofarmaˮ u BiH Saša Urošević potpisali su 27. marta 2024. godine Ugovor o naučno-stručnoj i poslovnoj saradnji.

Po riječima rektora Gajanina, ovaj ugovor, između ostalog, doprinijeće jačanju naučno- istraživačkog rada, a što je jedan od strateških ciljeva Univerziteta u Banjoj Luci.

,,Cilj Univerziteta i svih fakulteta jeste da se povećava dio praktične nastave za studente, a upravo na tom putu veliku ulogu ima i ovaj ugovor. Kako bismo dodatno jačali praktična znanja i vještine studenata, kontinuirano radimo na uspostavljanju i jačanju saradnje sa privredom, jer spoj znanja stečenog u amfiteatru sa praktičnim iskustvom koje studenti stiču na stručnoj praksi doprinose tome da naši alumnisti budu traženi na tržištu radaˮ, naveo je rektor i naglasio da je Univerzitet pouzdan partner svim svojim saradnicima, o čemu svjedoče i brojni ugovori o saradnji kako sa kompanijama, institucijama, tako i sa visokoškolskim ustanovama iz cijelog svijeta.

,,Vjerujem da će narednih pet godina, koliko i traje sam ugovor između Univerziteta i 'Hemofarma', donijeti nove zajedničke projekte na obostranu korist, i akademske zajednice i privredeˮ, rekao je rektor Gajanin nakon potpisivanja ugovora u Rektoratu UNIBL.

Inače, provođenje ugovora će se odvijati kroz međusobnu saradnju i stručnu pomoć u edukaciji studenata i nastavnog osoblja na svim studijskim ciklusima, te poslovima pripreme i izvođenja naučnoistraživačkih radova, izvođenje praktične nastave i upoznavanje studenata sa propisima i smjernicama koji se koriste u farmaceutskoj industriji.

„Za nas je od velikog značaja da u Banjoj Luci imamo univerzitetsku bazu za kvalitetan kadar svih profila, koji svoju karijeru može nastaviti u našoj kompaniji, koja je godinama unazad dio obrazovanja studenata u oblasti praktične nastave i mjesto gdje se studenti upoznaju sa industrijskom proizvodnjom lijekova, te osnovnim zahtjevima GMP-a. Značajan broj nekadašnjih studenata Univerziteta u Banjoj Luci, od doktora medicine, magistara farmacije, preko ekologa i tehnologa do ekonomista i pravnika, danas su zaposleni u 'Hemofarmu' i to ovu saradnju čini još izuzetnijom. Fokusirani na dobro zdravlje i blagostanje, odgovornu proizvodnju i potrošnju, dostojanstven rad i kreiranje partnerstava, u decembru smo, upravo u Univerzitetskom gradu, predstavili 'Štada Ekspo', multimedijalni projekat posvećen održivom razvojuˮ, rekao je Saša Urošević, direktor ,,Hemofarma” u BiH.

Potpisivanju ugovora prisustvoao je i generalni sekretar Univerziteta mr Đorđe Markez.

Foto: D. Desnica

Slike

  • /uploads/attachment/vest/14166/ugovor-hemofarm--unibl_-foto-dejan-desnica-_2_.jpg
  • /uploads/attachment/vest/14166/ugovor-hemofarm--unibl_-foto-dejan-desnica-_4_.jpg
  • /uploads/attachment/vest/14166/ugovor-hemofarm--unibl_-foto-dejan-desnica-_7_.jpg