Navigacija
Viber X logo

Dizajn enterijera novi studijski program na UNIBL

Univerzitet u Banjoj LuciOpšte

Dizajn enterijera je novi interdisciplinarni studijski program na Univerzitetu u Banjoj Luci (UNIBL) koji realizuju Akademija umjetnosti i Arhitektonsko-građevinsko-geodetski fakultet.

Ovaj studijski program osmišljen je kao specifična disciplina na presjeku umjetnosti, dizajna, inženjerstva, nauke i tehnologije, u kojem je čovjek mjera svega.

Njegova koncepcija bazira se na razvoju vještina i znanja bavljenja dizajnom prostora, koja se proširuje vještinom oblikovanja i dizajniranja namještaja i pripadajućih materijala. Bavljenje arhitektonskim, dizajnerskim, te apstraktnim prostorom, prostorom u umjetnosti, kroz izučavanje srodnih umjetničkih disciplina u širem društvenom, ekonomskom i kulturološkom kontekstu, doprinosi oblikovanju savremenog stručnog profila dizajnera enterijera.

Ko upisuje Dizajn enterijera?

Dizajn enterijera namijenjen je studentima koji imaju interesovanja za savremene dizajnerske i umjetničke prakse, nove tokove arhitekture i zakone vizuelne kulture. Ovo je program koji je namijenjen mladim ljudima, individualcima, kreativcima, onima koje istovremeno zanimaju i nauka i umjetnost.

Dizajn enterijera upisuju studenti koje interesuje unutrašnja arhitektura, dizajn namještaja, tekstila i scenografije.

Po završetku studija, studenti su osposobljeni za samostalno djelovanje u dizajnerskim i arhitektonskim studijima, institucijama kulture ili u okviru sopstvene prakse, a mogu i da nastave školovanje na drugom i trećem ciklusu akademskih studija.

Prilog:

Informator

Slike

  • /uploads/attachment/vest/14165/dizajn_enterijera_unibl.png