Navigacija
Viber X logo

Prorektorka Pantelić Babić na forumu „Liderstvo EU za mir na Balkanuˮ

Univerzitet u Banjoj LuciOpšte

Prorektorka za međunarodnu i međuuniverzitetsku saradnju Univerziteta u Banjoj Luci prof. dr Kristina Pantelić Babić učestvovala je na forumu „Liderstvo EU za mir na Balkanuˮ, čiji je cilj bila analiza saradnje univerziteta i diplomatije u promociji dijaloga i mira na području Zapadnog Balkana.

Riječ je o dvodnevnom forumu održanom 19. i 20. februara 2024. godine u Rimu čiji je organizator Evropska asocijacija za međunarodne studije (AESI), u saradnji sa Vladom Italije, Predstavništvom Evropske komisije i Kancelarije evropskog parlamenta u Italiji. Forum je inače okupio predstavnike visokoškolskih ustanova iz Bosne i Hercegovine, Srbije, Albanije, Sjeverne Makedonije, Albanije, Hrvatske i Crne Gore, kao i predstavnike Evropske komisije i Evropskog parlamenta koji su imali priliku da govore o ulogama i značaju akademske zajednice za mirovne procese i saradnju na Balkanu.

Na otvaranju  ovog događaja održanog  u hibridnom modelu između ostalog govorili  su direktor Evropskog parlamenta u Italiji dr Karlo Koraca, direktor predstavništva Evropske komisije u Italiji dr Antonio Parenti i predsjednik Evropske asocijacije za međunarodne studije prof. dr Masimo Maria Kaneva.

Izvor fotografija: Evropska asocijacija za međunarodne studije

Slike

  • /uploads/attachment/vest/14055/FORUM_CHALLENGES_FOR_PEACE_EUROPEAN_UNION_LEADERSHIP_IN_THE_BALKANS__2_.jpeg
  • /uploads/attachment/vest/14055/FORUM_CHALLENGES_FOR_PEACE_EUROPEAN_UNION_LEADERSHIP_IN_THE_BALKANS__3_.jpeg
  • /uploads/attachment/vest/14055/2.jpg
  • /uploads/attachment/vest/14055/3.jpg
  • /uploads/attachment/vest/14055/5.jpg