Navigacija
Viber X logo

Poziv za uspostavljanje mreže za reproducibilna istraživanja

Univerzitet u Banjoj LuciOpštePozivi za prijavu projekata

Otvoren je nagradni poziv za uspostavljanje nacionalne mreže za reproducibilna istraživanja u okviru međunarodnog projekta TIER2.

Sa ciljem povećanja pouzdanosti naučnih radova i osnaživanja mreža za reproducibilna istraživanja, tokom 2023. godine finansirana su dva konzorcijuma za uspostavljanje mreža u Gruziji i Ukrajini. Kroz ovaj poziv biće finansiran treći konzorcijum u vrijednosti od 5.000 evra za organizovanje početnog sastanka za uspostavljanje nacionalne mreže za reproducibilnna istraživanja.

Inače, cilj uspostavljanja nacionalne mreže koju predstavljaju istraživači i naučnici jeste unapređenje istraživačke prakse kroz promociju i podršku faktorima koji doprinose odgovornom istraživanju uključujući reproducibilnost i otvorenu nauku. Aktivnosti mreže mogu uključivati obuke, promociju primjera dobre prakse, podršku istraživanjima i povezivanje istraživača i naučnika kroz razmjenu ideja i dobrih praksi.

Rok za prijavu na ovaj projekat finansiran kroz program Horizont Evropa je 1. april 2024. godine do 23.00 časa, a više informacija o nagradnom pozivu i procesu prijave nalazi se ovdje.

Slike

  • /uploads/attachment/vest/14041/download.png