Navigacija
Viber X logo

Počinje uređenje saobraćajnica u Univerzitetskom gradu

Univerzitet u Banjoj LuciOpšte

Ugovor o rekonstrukciji dijela saobraćajnica u Univerzitetskom gradu, čija je vrijednost 198.055,26 KM, potpisali su 20. februara 2024. rektor Univerziteta u Banjoj Luci (UNIBL) prof. dr Radoslav Gajanin i direktor ,,Niskogradnjeˮ d. o. o. Laktaši Ljubomir Ćubić.

Ovim ugovorom planirana je rekonstrukcija, sanacija i proširenje postojeće saobraćajne površine, u cilju poboljšanja saobraćajne komunikacije i funkcionisanja unutar Univerzitetskog grada.

Kako se navodi, planirana je sanacija postojeće dionice saobraćajnice u južnom dijelu Univerzitetskog grada, iza Fakulteta fizičkog vaspitanja i sporta. Plan je da se uredi i parking sa horizontalnom signalizacijom, ispred lokacije gdje je planirana gradnja Naučno-tehnološkog parka.

Sredstva za realizaciju ovog projekta obezbijedila je Vlada Republike Srpske, a u skladu sa Odlukom o određivanju prioritetnih projekata iz programa javnih investicija Republike Srpske za finansiranje iz budžeta u 2024. godini.

Potpisivanju ugovora u Kabinetu rektora prisustvovali i finansijski direktor UNIBL Duško Lazić i rukovodilac Službe za materijalne poslove Marina Višković, viši stručni saradnik za poslove održavanja Lazarela Travar, te stručni saradnik na AGGF-u dipl. inženjer građevinarstva Ognjen Mijatović, kao i Dragana Banjac iz ,,Niskogradnjeˮ.

Foto: D. Desnica

Slike

  • /uploads/attachment/vest/14042/potpisivanje-ugovora-niskoradnja-1.jpg
  • /uploads/attachment/vest/14042/rekonstrukcija_saobracajnica_UNIBL_1.jpg
  • /uploads/attachment/vest/14042/rekonstrukcija_saobracajnica_UNIBL_2.jpg