Navigacija
Viber X logo

Predavanje ljekara kineske medicine Filipa Manje

Univerzitet u Banjoj LuciOpšte

Ljekar kineske medicine Filip Manja, 21. oktobra 2023. godine na Fakultetu političkih nauka Univerziteta u Banjoj Luci, u sali 201, u 12 časova, održaće predavanje na temu „Kako su dvije hemisfere mozga različito formirale istočnu i zapadnu medicinuˮ.

Na jednočasovnom predavanju u organizaciji Konfucijevog instituta Univerziteta u Banjoj Luci prisutni će imati priliku da poslušaju predavanje koje se oslanja na nova znanja i istraživanja iz oblasti neuro-nauke, na koji način specifičnosti kineske (istočne) i moderne (zapadne) medicine reflektuju razlike u pogledima na svijet koja nam pružaju lijeva i desna hemisfera mozga.

Filip Manja je ljekar kineske medicine, diplomirao je sinologiju na Filološkom fakultetu Univerziteta u Beogradu i još kao student se zainteresovao za tradicionalnu kinesku medicinu. Nakon toga je u Kini diplomirao na osnovnim studijama kineske medicine. Obučavao se na polju akupunkture, fitoterapije, tuina masaže kod velikih učitelja poput majstora Duan Džilianga i Endrua Nugenta Heda, te u kineskim bolnicama, prateći rad desetine ljekara kineske medicine.

Ulaz je besplatan.

Slike

  • /uploads/attachment/vest/13710/Konfucijev_institut_Filip_Manja_predavanje_poster_ya_21102023_FPN.jpg