Navigacija
Viber X logo

Počinje Interakcija 2023.

Univerzitet u Banjoj LuciOpšte

Izložba Interakcija 2023. biće otvorena 20. oktobra 2023. godine u Kamenoj kući na banjalučkoj tvrđavi Kastel, u 19 časova.

Interakcija je projekat saradnje, dijaloga i razmjene iskustava o idejama i pitanjima savremene umjetnosti, koji kontinuirano realizuju studentkinje i studenti Fakulteta likovnih umetnosti i Odeljenja za istoriju umetnosti Filozofskog fakulteta Univerziteta u Beogradu od 2016. godine. Od 2021. godine Interakciji su se pridružile kolege sa Akademije umjetnosti Univerziteta u Banjoj Luci, uz podršku Muzeja savremene umjetnosti Republike Srpske. Centralni dio programa Interakcije predstavlja izložba koja se razvija iz zajedničkog angažovanja mladih profesionalaca u svijetu savremene umjetnosti koji, primjenjujući stečena znanja, čine prve javne iskorake u artikulaciji mišljenja, stavova i pogleda na umjetnost u izlagačkom formatu.

Izložba koja će biti otvorena do 5. novembra tekuće godine okuplja umjetničke pozicije studenata završnih godina  studija prvog i drugog ciklusa Fakulteta likovnih umetnosti iz Beograda i Akademije umjetnosti Univerziteta u Banjoj Luci koji se kreću od subjektivnih, intimnih pogleda na složena stanja savremenosti do razmatranja njenih široko shvaćenih društvenih okvira. Izražavajući se kroz različite tehnike i medije, mladi umjetnici i umjetnice progovaraju o različitim formama sopstvene savremenosti.

Dio projekta koji se realizuje u Republici Srpskoj koordiniše Centar za vizuelnu umjetnost Banja Luka i podržan je od strane Grada Banja Luka i Ministarstva prosvjete i kulture Republike Srpske. U okviru izložbe održaće se kustoska radionica za učesnike i prezentacija umjetničkih radova od 17. oktobra do 20. oktobra 2023. godine.

Slike

  • /uploads/attachment/vest/13701/Facebook_Cover_Interakcija_2023.jpg