Navigacija
Viber X logo

Počasni doktorat UNIBL Aronu Gujonu

Univerzitet u Banjoj LuciOpšte

Senat Univerziteta u Banjoj Luci (UNIBL), na 99. sjednici 26. oktobra 2023. godine, donio je odluku da se direktoru Uprave za saradnju s dijasporom i Srbima u regionu Arnou Gujonu dodijeli počasni doktorat Univerziteta.

Počasni doktorat Univerziteta u Banjoj Luci Gujonu je dodijeljen za izuzetan doprinos u širenju istine.

Tokom iste sjednice održane u Rektoratu, donesene su i odluke o dodjeli povelja i plaketa Univerziteta.

Tako su poveljom Univerziteta nagrađeni: vanredni profesor Akademije umjetnosti Univerziteta u Banjoj Luci i direktor JU „Banski dvor – Kulturni centarˮ mr Mladen Matović, ambasador Bosne i Hercegovine u Izraelu Duško Kovačević, šef Predstavništva Republike Srpske u Srbiji Mlađen Cicović, predsjednik Privredne komore Republike Srpske Pero Ćorić i JPŠ „Šume Republike Srpskeˮ a. d. Sokolac. Plaketom Univerziteta nagrađeni su: redovni profesor Prirodno-matematičkog fakulteta dr Draško Marinković, penzionisani profesor Univerziteta u Banjoj Luci dr Strain Posavljak, redovni profesor i dekan Pravnog fakulteta dr Željko Mirjanić, te redovni profesor i dekan Filozofskog fakulteta dr Srđan Dušanić.

Na ovoj sjednici donesena je i odluka o dodjeli počasnog zvanja profesor emeritus prof. dr Rajku Gnjatu, a donesene su i odluke o dodjeli zlatne značke sa likom Nikole Tesle za najbolje diplomirane studente prvog ciklusa studija u akademskoj 2022/2023. godini.

Počasni doktorat, povelje, plakete, plaketa profesoru emeritusu i zlatne značke najboljim studentima biće uručene na svečanoj akademiji povodom 48 godina uspješnog rada i razvoja Univerziteta u Banjoj Luci, zakazanoj za 7. novembar 2023. godine u 12 časova u Kulturnom centru ,,Banski dvorˮ u Banjoj Luci.

Slike

  • /uploads/attachment/vest/13738/aktuelno.jpg