Navigacija
Viber X logo

Dekan Škrbić i saradnici na Evropskoj sekciji Internacionalne akademije

Univerzitet u Banjoj LuciOpšte

Dekan Medicinskog fakulteta Univerziteta u Banjoj Luci prof. dr Ranko Škrbić, zajedno sa saradnicima sa fakulteta, učestvovao je u radu Evropske sekcije Internacionalne akademije za kardiovaskularna istraživanja, koja je ove godine održana u Temišvaru od 4. do 9. oktobra 2023. godine.

Konferenciji je prisustvovalo oko 200 istraživača iz Evrope, SAD i Kanade.

Naši istraživači su tokom četiri dana konferencije predstavljali rezultate dosadašnjih istraživanja, i ujedno iskoristili priliku da razmijene iskustva sa istraživačima iz drugih svjetskih istraživačkih centara i univerziteta.

Istraživači Centra za biomedicinska istraživanja Medicinskog fakulteta Univerziteta u Banjoj Luci su se na konferenciji predstavili sa pet poster-prezentacije i dva predavanja po pozivu. Važno je napomenuti da je dr Zorislava Bajić dobila prvu nagradu Internacionalnog stručnog žirija za najbolji poster sa rezultatima iz oblasti kardiovaskularnih istraživanja. Ovo priznanje je ujedno i priznanje cijelom timu Centra za biomedicinska istraživanja Medicinskog fakulteta Univerziteta u Banjoj Luci.

Tokom ove posjete, dekan Škrbić i dekan Fakulteta medicinskih nauka Univerziteta u Kragujevcu prof. dr Vladimir Jakovljević posjetili su u Temišvaru Savez Srba u Rumuniji, gdje su razgovarali sa predsjednikom Saveza Srba u Rumuniji Ognjanom Krstićem i njegovim saradnicima.

Slike

  • /uploads/attachment/vest/13686/234793.jpg
  • /uploads/attachment/vest/13686/234806.jpg
  • /uploads/attachment/vest/13686/dekan_ranko_skrbic.jpg
  • /uploads/attachment/vest/13686/ruminija.jpg