Navigacija
Viber X logo

Besplatni kursevi ruskog jezika

Univerzitet u Banjoj LuciOpšte

Centar za otvoreno obrazovanje na ruskom jeziku i izučavanje ruskog jezika u Republici Srpskoj, koji počinje sa radom na Univerzitetu u Banjoj Luci, organizuje besplatne kurseve ruskog jezika.

Svi koji žele da govore, razumiju, čitaju i pišu na ruskom jeziku moći će u 2023. godini pohađati besplatne kurseve u ukupnom obimu od 144 časa (od toga 72 časa nastave u učionici):

1. „Učenje ruskog uz putovanje po Rusiji” (nivo A1);

2. „Na ruskom bez greške!” (nivo A2);

3. „Ispit je položen” (praktični kurs pripreme za polaganje testa iz ruskog jezika kao stranog za 1. nivo certifikacije).

Oni koji su završili obuku iz ruskog kao stranog jezika imaće priliku da prođu besplatno certifikaciono testiranje na odgovarajućem nivou i dobiju certifikat ruskog državnog obrasca, koji potvrđuje njihovo poznavanje ruskog jezika.

Ukoliko ste zainteresovani za kurs, molimo Vas da se prijavite na oksana.sazonova@mail.ru. Za upis su potrebni sljedeći podaci:

− ime i prezime;

− adresa elektronske pošte

− državljanstvo;

− mjesto prebivališta;

− uzrast;

− radno mjesto ili mjesto studiranja;

− trenutni nivo poznavanja ruskog jezika (0/A1/A2/B1/V2/S1).

Aktivnosti Centra sprovode se u okviru projekta Državnog pedagoškog univerziteta Lav Tolstoj iz Tule, a imaju za cilj razvoj otvorenog obrazovanja na ruskom jeziku, promovisanje ruskog jezika kao osnove za međunarodnu saradnju i integraciju, te popularizaciju ruskog jezika, ruskog obrazovanja i kulture u Republici Srpskoj.

Centar je nastao na inicijativu i uz podršku Ministarstva prosvjete Ruske Federacije.

 

 

Slike

  • /uploads/attachment/vest/13687/%D1%86%D0%B5%D0%BD%D1%82%D0%B0%D1%80_%D0%B7%D0%B0_%D1%80%D1%83%D1%81%D0%BA%D0%B8.jpg