Navigacija
Viber X logo

Sastanak rektora sa ambasadorom BiH u Kini

Univerzitet u Banjoj LuciOpšte

Rektor Univerziteta u Banjoj Luci prof. dr Radoslav Gajanin razgovarao je 14. jula 2023. godine sa novoimenovanim ambasadorom Bosne i Hercegovine u Kini prof. dr Sinišom Berjanom. 

Rektor je ambasadora upoznao sa dosadašnjom saradnjom sa kineskim univerzitetima, koja je izuzetno uspješna i produktivna. Po riječima rektora Gajanina, u posljednjih pet godina ostvarena je saradnja u različitim oblastima, kao što je medicina, kultura, poljoprivreda, a sve to zahvaljujući aktivnostima Konfucijevog instituta.

Kako je naveo rektor Gajanin, Univerzitet u Banjoj Luci prošle godine napravio je još jedan iskorak u saradnji sa Kinom – pokretanjem Studijskog programa sinologija na Filološkom fakultetu.

Na sastanku je rečeno da studenti prve godine sinologije imaju mogućnost da nastavu slušaju u vrhunskim uslovima, a imali su priliku da borave i na seminarima u Srbiji i Kini. 

Tokom sastanka u kabinetu rektora Gajanina, kojem je prisustvovala šef Studijskog programa sinologije i direktor Konfucijevog instituta Univerziteta u Banjoj Luci doc. dr Ljiljana Stević, bilo je riječi o uspostavljanju saradnje između našeg univerziteta sa drugim kineskim visokoškolskim ustanovama, te drugim oblicima akademske saradnje sa Kinom, a sve u cilju dodatnog jačanja saradnje sa ovom zemljom.

 

Slike

  • /uploads/attachment/vest/13492/image2.jpeg
  • /uploads/attachment/vest/13492/image1.jpeg