Navigacija
Viber X logo

Sastanak rektora Gajanina i direktora Nuždića

Univerzitet u Banjoj LuciOpšte

Rektor Univerziteta u Banjoj Luci prof. dr Radoslav Gajanin sastao se 14. jula 2023. godine sa direktorom Republičkog centra za istraživanje rata, ratnih zločina i traženje nestalih lica Viktorom Nuždićem.

Tokom sastanka u kabinetu rektora, Nuždić je predstavio aktivnosti koje su realizovali u proteklom periodu i izdavačku djelatnost ove institucije, te uručio nove publikacije u izdanju Centra za istraživanje rata, ratnih zločina i traženje nestalih lica: Kosta Čavoški, „Izrugivanje pravu i pravdi — Suđenje Radovanu Karadžiću u Hagu”, dvojeznično izdanje „Vojska Republike Srpske / The Republic of Srpska Army”, te zbornik radova „Republika Srpska – položaj, istorija, identitet”.

Ove knjige će, kao i do sada, poslužiti u naučno-istraživačkom radu nastavnicima i saradnicima Univerziteta u Banjoj Luci.

Rektor Gajanin pohvalio je dosadašnju saradnju sa Centrom, te istakao da će Univerzitet u Banjoj Luci i dalje biti na raspolaganju Republičkom centru za istraživanja rata, ratnih zločina i traženje nestalih lica.

                      

Slike

  • /uploads/attachment/vest/13488/7A9910.jpg