Navigacija
Viber X logo

Posjeta partnera iz Italije

Univerzitet u Banjoj LuciOpšte

Prorektorka za međunarodnu i međuuniverzitetsku saradnju Univerziteta u Banjoj Luci prof. dr Milica Balaban sastala se 5. jula 2023. godine sa predstavnicima četiri partnerska univerziteta iz Italije.

Sastanku su prisustvovali Silvija Manđalardo i Katerina Cipriani sa Politehničkog univerziteta dela Marke, Lucija Bartoluči sa Univerziteta Karlo Bo u Urbinu, Goranka Roko sa Univerziteta u Ferari i Enriko Fereti sa Univerziteta u Maćerati.

Posjeta je obavljena u sklopu Erazmus+ programa i projekta Međunarodne kreditne razmjene Erazmus+ konzorcijum Uniadrion Italija. Konzorcijum okuplja 13 italijanskih univerziteta koji pripadaju Uniadrion mreži univerziteta, a koordinator je Politehnički univerzitet dela Marke. Projekat je trajao 24 mjeseca za aktivnosti sa tzv. programskim zemljama (Italija, Hrvatska, Grčka, Srbija i Slovenija) i 36 mjeseci za aktivnosti sa tzv. partnerskim zemljama (Albanija, Bosna i Hercegovina i Crna Gora), te se završava do kraja jula 2023. godine.

Sastanak u Rektoratu Univerziteta u Banjoj Luci bio je prilika da se definišu uslovi i način raspisivanja konkursa za studentske stipendije, kao i vrste i periodi studentskih razmjena. Takođe, bilo je riječi o upravljanju projektom koji je prijavljen u posljednjem pozivu, te o aktivnostima Erazmus studentske mreže, koja je u procesu osnivanja u Republici Srpskoj, odnosno Banjoj Luci.

Pored sastanka u Rektoratu, gosti su imali priliku da obiđu kampus Univerziteta, kao i znamenitosti grada uz vođenje prodekanice za naučnostraživački rad i međunarodnu saradnju Filološkog fakulteta prof. dr Zorane Kovačević.

Slike

  • /uploads/attachment/vest/13469/7A9152.jpg