Navigacija
Viber X logo

Radionica o komunikaciji sa studentima

Univerzitet u Banjoj LuciOpšte

Peta radionica u sklopu profesionalnog usavršavanja za unapređenje nastavnog procesa, na temu Komunikacija sa studentima, biće održana 12. maja 2023. godine.

Predavači su prof. dr Srđan Dušanić i prof. dr Siniša Lakić sa Filozofskog fakulteta Univerziteta u Banjoj Luci. Zbog velikog interesovanja i broja učesnika, radiće se odvojeno u dvije grupe, u amfiteatru 203 Filozofskog fakulteta.

1.      grupa 12.00 – 14.00 časova

2.      grupa 14.00 – 16.00 časova

Prijavljeni učesnici biće obaviješteni u koju grupu su raspoređeni.

,,Uprkos brojnim kompetencijama i vještinama koje predavač ima, ponekad krajnji ishod može biti nezadovoljavajući zbog načina (ne)komuniciranja između nastavnog osoblja i studenata. Najčešći uzroci su konfuzna struktura rada i razmjena informacija, kašnjenje u izvršavanju obaveza, obostrani nedostatak poštovanja, itd. Zbog toga je važno da nastavno osoblje vodi računa o jasnim kanalima komunikacije i strukturi rada, pravovremenom i transparentnom informisanju, načinu ophođenja prema studentima. Tokom obrade ove teme, kroz interaktivnu razmjenu iskustava i preporuke predavača biće razrađeni pomenuti izazovi. Dobra komunikacija između univerzitetskih nastavnika i studenata važan je dio obrazovnog procesa i može imati ključnu ulogu u povećanju uspjeha i zadovoljstva studenataˮ, navodi se u pozivu Filozofskog fakulteta za učešće u ovoj radionici.

Filozofski fakultet će po završetku kompletne obuke izdati uvjerenja učesnicima uz navođenje tema koje su pohađali.

 

 

Slike

  • /uploads/attachment/vest/13302/800x550-6.jpg