Navigacija
Viber X logo

Dr Ožegović održao predavanja na Univerzitetu u Granadi

Univerzitet u Banjoj LuciOpšte

Viši asistent Filozofskog fakulteta Univerziteta u Banjoj Luci dr Nikola Ožegović, od 23. do 26. maja 2023. godine, održao je nekoliko predavanja iz nacionalne istorije savremenog doba na Univerzitetu u Granadi.

Posebno su bila zapažena njegova predavanja „Jugoslavija od plemenite ideje do tragičnog raspada” i „Srbi i Rusi – slovenstvo i pravoslavlje kao osnova istorijskog prijateljstva”. Bila je to prilika da studenti Fakulteta za filozofiju i književnost Univerziteta u Granadi saznaju više o istoriji Jugoslavije i uopšte o istoriji Srba. Dr Nikola Ožegović održao je predavanja na engleskom jeziku, a na osnovu poziva koji mu je uputio prof. dr Hose Angel Ruiz Himenez, koji je ranije više puta boravio na Univerzitetu u Banjoj Luci, gdje je održao nekoliko predavanja na Filozofskom fakultetu i Fakultetu političkih nauka. 

Posjeta dr Nikole Ožegovića Univerzitetu u Granadi ostvarena je u okviru Erazmus+ programa razmjene nastavnog osoblja i predstavlja nastavak saradnje između dva univerziteta. 

Slike

  • /uploads/attachment/vest/13357/01_i_naslovna.JPG
  • /uploads/attachment/vest/13357/02.JPG
  • /uploads/attachment/vest/13357/03.JPG
  • /uploads/attachment/vest/13357/04.JPG
  • /uploads/attachment/vest/13357/05.JPG