Navigacija
Viber X logo

Radionica za korisnike projekta AGRIPRENEUR

Univerzitet u Banjoj LuciOpšte

Za 50 mladih poljoprivrednika, korisnika projekta AGRIPRENEUR, od 24. do 28. aprila 2023. godine u Mostaru, biće održana intenzivna radionica.

Konferencija za medije predviđena je 24. aprila 2023. godine u 11.30 časova, u hotelu ,,Bunaˮ u Mostaru.

Riječ je o radionici na kojoj će polaznici imati priliku da nadograde ranije stečena znanja sa radionice održane krajem novembra 2022. godine u Bijeljini.

Tokom pet dana, učesnici će imati priliku slušati iskusne stručnjake koji će ih uvesti u svijet pripreme projektnih prijedloga, s naglaskom na praktičan rad na razvoju logičkog okvira, budžeta i ostalih dijelova projektnih aplikacija. Učesnici će detaljnije ući i u svijet digitalnog marketinga i primjene informacionih tehnologija u poljoprivredi, a imaće priliku i poslušati iskustva stručnjaka iz Sjedinjenih Američkih Država.

Program radionice će se dotaći i pravnih formi organizovanja preduzetničkih djelatnosti, ali i osnova finansija i upravljanja istim. Kroz terenske posjete polaznici će moći da se upoznaju sa pozitivnim primjerima iz svijeta poljoprivrede, a tokom radionice imaće priliku i za neformalna druženja, kako bi ojačali stvorenu mrežu i u budućnosti ostvarili saradnju. Kroz radionicu fokusiranu na prezentacijske i komunikacijske vještine polaznici će se pripremiti za predstavljanje svojih projekata pred stručnim žirijem koji će izabrati najbolji projekt.

Najbolja projektna ideja biće finansijski podržana od strane kompanije ,,Rapić Farmofitˮ.

Inače, projekat AGRIPRENEUR, podržan sredstvima Ambasade Sjedinjenih Američkih Država u BiH, realizuje Poljoprivredni fakultet Univerziteta u Banjoj Luci uz podršku partnera sa Državnog univerziteta Sjeverna Karolina, Intera tehnološkog parka u Mostaru, Zapadnobalkanskog instituta iz Beograda i organizacije „GirlTHinkˮ iz Tuzle.

 

 

Slike

  • /uploads/attachment/vest/13262/agro.jpg