Navigacija
Viber X logo

Počeli Dani studenata UNIBL

Univerzitet u Banjoj LuciOpšte

Svečanom ceremonijom održanom 2. aprila 2023. godine počela je tradicionalna manifestacija Dani studenata Univerziteta u Banjoj Luci (UNIBL), koja će ove godine okupiti 10.000 studenata.

Rektor Univerziteta  u Banjoj Luci prof. dr Radoslav Gajanin istakao je da će tokom Dana studenata biti održan i Festival fakulteta, odnosno Dan otvorenih vrata, na kojima će budućim studentima biti predstavljeni studijski programi fakulteta, te prednosti studiranja.

Kako je istakao rektor, Univerzitet u Banjoj Luci će i u narednom periodu podržavati ovakve manifestacije u organizaciji Studentskog parlamenta, a koje svake godine okupljaju sve više studenata.

Ministar za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo Republike Srpske dr Željko Budimir izjavio je da je manifestacija Dani studenata najbolja promocija Univerziteta u Banjoj Luci kao jednog od stubova visokog obrazovanja u Republici Srpskoj.

„Ovo je promocija mladosti u Banjoj Luci, a posebno je interesantan sadržaj desetodnevne manifestacije koji je naučni, sportski, zabavni i kulturniˮ, rekao je Budimir i najavio podršku Vlade i resornog ministarstva studentskim aktivnostima.

Predsjednik Studentskog parlamenta Univerziteta u Banjoj Luci Andrej Ševa rekao je da je manifestacija Dani studenata jedan od najznačajnijih studentskih projekata, te da će manifestacija ove godine trajati deset dana.

Ševa je naveo da će tokom deset dana, koliko traje manifestacija, biti organizovane i Studentske sportske igre, veče stendap komedije, projekcije na otvorenom, edukativni paneli i radionice, kao i kviz znanja, eko-dan, te brojne tematske zabavne večeri.

Svečanosti održanoj u banjalučkom Domu omladine prisustvovala je i prorektorka za međunarodnu i međuuniverzitetsku saradnju prof. dr Milica Balaban, prorektor za naučno-istraživački rad i razvoj prof. dr Miroslav Malinović, prorektor za materijalne i ljudske resurse prof. dr Dalibor Kesić, gradonačelnik i predsjednik Skupštine grada Banja Luka Draško Stanivuković i Ljubo Ninković, potpredsjednik Unije studenata Republike Srpske Vladan Gačić i drugi.

Inače, Dani studenata Univerziteta u Banjoj Luci predstavljaju najveću studentsku manifestaciju u Republici Srpskoj, čiji je organizator Studentski parlament Univerziteta u Banjoj Luci u saradnji sa Unijom studenata Republike Srpske, uz podršku Univerziteta u Banjoj Luci i Ministarstva za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo Republike Srpske.

Slike

  • /uploads/attachment/vest/13211/1520.jpg
  • /uploads/attachment/vest/13211/DSC02514.jpg
  • /uploads/attachment/vest/13211/DSC02544.jpg
  • /uploads/attachment/vest/13211/IMG_1526.JPG
  • /uploads/attachment/vest/13211/DSC02644-3.jpg
  • /uploads/attachment/vest/13211/DSC02633-3.jpg
  • /uploads/attachment/vest/13211/IMG_1513.JPG
  • /uploads/attachment/vest/13211/IMG_1515.JPG
  • /uploads/attachment/vest/13211/IMG_1525.JPG