Navigacija
Viber X logo

Prorektorka Balaban razgovarala sa prof. Šibajamom

Univerzitet u Banjoj LuciOpšte

Prorektorka za međunarodnu i međuuniverzitetsku saradnju Univerziteta u Banjoj Luci prof. dr Milica Balaban sastala se 2. marta 2023. godine sa prof. dr Asušijem Šibajamom sa Univerziteta u Akiti u sklopu posjete japanske delegacije Rudarskom fakultetu u Prijedoru.

Sastanak u Rektoratu Univerziteta u Banjoj Luci bio je prilika da se uspostavi bliža saradnja Rudarskog fakulteta našeg univerziteta sa Odsjekom za rudarstvo Univerziteta u Akiti,  čiji je profesor Šibajama rukovodilac, te da se razgovara o mogućnosti saradnje i u drugim oblastima, uključujući druge tehničke i prirodne nauke, kao i društvene i humanističke studije. 

Prof. Balaban upoznala je goste iz Japana sa dosadašnjom dobrom praksom i pozitivnim iskustvima u razmjeni akademskog osoblja i studenata sa japanskim univerzitetima, a prof. Šibajama je izrazio svoje zadovoljstvo prijemom na Rudarskom fakultetu i Univerzitetu u Banjoj Luci, kao i postojanjem brojnih i konkretnih mogućnosti za saradnju.

Sastanku su prisustvovali prof. dr Dražana Tošić, prodekan za naučno-istraživački rad i međunarodnu saradnju Rudarskog fakulteta i Takanori Imai, viši referent za međunarodnu saradnju Univerziteta u Akiti. 

Slike

  • /uploads/attachment/vest/13148/prorektorka-balaban-razgovarala-sa-prof-sibajamom-02.jpg
  • /uploads/attachment/vest/13148/prorektorka-balaban-razgovarala-sa-prof-sibajamom-03.jpg
  • /uploads/attachment/vest/13148/prorektorka-balaban-razgovarala-sa-prof-sibajamom-01.jpg