Navigacija
Viber X logo

Prof. Saša Petković objavio četiri rada

Univerzitet u Banjoj LuciOpštePriče za primjer

Doktor Saša Petković, redovni profesor Preduzetničke ekonomije i vanredni profesor Teorijske ekonomije na Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Banjoj Luci (UNIBL), u prethodnih 14 mjeseci objavio je u koautorstvu četiri originalna naučna rada u časopisima indeksiranim u WoS, od kojih je posljednji rad objavljen u časopisu sa faktorom uticaja 10,884.

Tako je u koautorstvu sa prof. dr Draganom Radičić, vanrednom profesorkom Univerziteta u Linkolnu iz Velike Britanije, objavio originalni naučni rad u prestižnom časopisu Technological Forecasting and Social Changes.

Od početka 2022. godine do marta 2023. godine, profesor je u koautorstvu objavio još tri rada sa visokim faktorom uticaja. U svim radovima navedena je afilijacija Univerzitet u Banjoj Luci, čime je dat doprinos povećanju međunarodne vidljivosti i prepoznatljivosti našeg univerziteta.

Trenutno je rad autora prof. Petkovića, Dragane Radičić i Jelice Rastoke, pod nazivom „Productivity effects of innovation and digitalisation in EU SMEsˮ, u fazi recenzije u časopisu Sustainability, sa impakt faktorom 3,88, dok su još tri naučna rada sa istim timom istraživača sa Univerziteta u Linkolnu i Londonske škole ekonomije u fazi izrade, i do kraja godine će biti poslani na recenzije u časopise sa impakt faktorom većim od 10.

Profesor Petković, koji 21 godinu radi na Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Banjoj Luci, osnivač je i rukovodilac Centra za projektni menadžment i preduzetništvo CPME, podorganizacione jedinice UNIBL, razvojnog centra čija je misija da u saradnji sa partnerskim udruženjima za upravljanje projektima iz realnog sektora permanentno radi na povezivanju vlastitih naučno-istraživačkih potencijala nastavnika i saradnika, istraživača i studenata sva tri ciklusa studija Ekonomskog fakulteta sa realnim sektorom.

Inače, CPME je realizovao veliki broj naučno-istraživačkih projekata, a s početkom 2023. godine odobren je i Horizont Evropa projekat: „Up-skilling researchers for sustainable entrepreneurship based on innovation process management”. Riječ je o četvorogodišnjem projektu vrijednom 2,379.912 evra, od čega će istraživačkom timu UNIBL pripasti ukupno 422,275 evra za realizaciju projektnih aktivnosti. Realizacija projekta počinje 1. jula tekuće godine.

 

Slike

  • /uploads/attachment/vest/13180/SA%C5%A0A_PETKOVI%C4%86_300dpi.jpg