Navigacija
Viber X logo

Poziv za učešće na Pozorišnom akademskom festivalu

Univerzitet u Banjoj LuciOpšte

Objavljen je konkurs za učešće na drugom Pozorišnom akademskom festivalu (PAF).

Pozorišni akademski festival organizuju Akademija umjetnosti Univerziteta u Banjoj Luci i Centar za vizuelnu umjetnost. Festival, koji će biti održan od 30. juna do 3. jula 2023. godine u Banjoj Luci, osmišljen je sa idejom da na jednom mjestu okupi studente dramskih i srodnih umjetnosti akademija i fakulteta iz regiona, sa ciljem da im pruži priliku za razmjenu znanja, iskustava i vještina, kao i za stvaranje novih umjetničkih vrijednosti, te da promoviše njihov rad.

U okviru glavnog programa festivala, koji je takmičarskog karaktera, poštovaoci pozorišne umjetnosti imaće priliku da na Ljetnoj sceni Akademije umjetnosti Univerziteta u Banjoj Luci, te scenama Narodnog pozorišta Republike Srpske i Gradskog pozorišta ,,Jazavacˮ pogledaju studentske predstave svih zemalja učesnica.

Pored takmičarskog programa, u sklopu festivala održaće se i niz predavanja tokom kojih će studenti imati priliku da uče od svojih iskusnijih kolega, eminentnih profesionalaca iz oblasti pozorišne umjetnosti, diskutuju, razmjenjuju ideje, te steknu nova znanja o aktuelnim tokovima u savremenoj pozorišnoj praksi.

Pozivaju se sve zainteresovane akademije i fakulteti dramskih i srodnih umjetnosti iz regiona da se do 15. maja 2023. godine prijave na konkurs za učešće na drugom Pozorišnom akademskom festivalu tako što će popuniti obrazac za prijavu dostupan na linku.

Slike

  • /uploads/attachment/vest/13115/PAF23-1.png