Navigacija
Viber X logo

Poziv za ,,Advanced grantˮ

Nauka i razvojUniverzitet u Banjoj Luci

Objavljen je poziv za ,,Advanced grantˮ Evropskog istraživačkog savjeta ERC-2023-ADG.

Poziv za grant objavljen je na stranici https://erc.europa.eu/apply-grant/advanced-grant i odgovarajućim stranicama za tendere i pozive okvira Horizont Evropa. Svi detalji za aplikaciju su dostupni na informatoru na samoj stranici, a rok za prijavu projekata je 23. mart 2023. godine.

Radi se o pozivu za napredne naučnike koji imaju značajan uspjeh u karijeri u pogledu publikacija u posljednjih deset godina. Prijave grantova su moguće iz svih naučnih oblasti, a domaćin granta može biti naučno-istraživačka ustanova u BiH ili zemljama EU, te drugih zemalja pridruženih ovom programu. Prosječno trajanje projekata je pet godina, a visina granta do 2,5 miliona evra. Glavni istraživač, odnosno podnosilac aplikacije može formirati međunarodni tim za vrijeme trajanja projekta. U ovom programu osnovni kriterijum jeste izvrsnost i originalnost ideje, ili novitet pristupa određenoj naučnoj problematici.

Osim informatora, na stranici ERC-a nalazi se i prigodan video-materijal sa obukama za pripremu aplikacije, te sa prethodnim uspješnim primjerima projekata.

Zainteresovani za prijavu na ovaj poziv dodatne informacije mogu dobiti u Centar za razvoj i podršku istraživanju Univerziteta u Banjoj Luci.

Slike

  • /uploads/attachment/vest/12909/Logo_ERC-a_za_objave__1_.png