Navigacija
Viber X logo

Delegacija UNIBL na seminaru u Tirani

Univerzitet u Banjoj LuciOpšte

Prorektorka za međunarodnu i međuuniverzitetsku saradnju Univerziteta u Banjoj Luci (UNIBL) prof. dr Milica Balaban i prodekan za naučno-istraživački rad i međunarodnu saradnju Pravnog fakulteta doc. dr Bojan Vlaški predstavljali su našu visokoškolsku ustanovu na seminaru „Prilike za saradnju između Francuske i Zapadnog Balkanaˮ, održanom 21. i 22. novembra 2022. godine na Univerzitetu u Tirani.

Na dvodnevnom seminaru predstavljene su 24 obrazovne institucije iz Francuske, uz učešće više od 100 predstavnika univerziteta i institucija Zapadnog Balkana, s ciljem razmjena informacija o mogućnostima bilateralne saradnje između visokoškolskih ustanova, prije svega u okviru različitih akcija Erazmus+ programa.

Seminar je održan u organizaciji Ministarstva za Evropu i inostrane poslove Francuske i Sekcije Evropske Unije za međunarodnu saradnju, uz podršku Ambasade Republike Francuske u Albaniji.

Nakon uvodnih izlaganja predstavnika Evropske komisije i Republike Francuske, predstavnici nacionalnih Erazmus+ kancelarija izložili su glavne izazove sa kojima se suočavaju univerziteti sa područja Zapadnog Balkana, ali i prilike za univerzitetsku saradnju, a zatim su predstavljeni konkretni programi i mogućnosti saradnje sa francuskim visokoobrazovnim institucijama. U drugom dijelu seminara organizovano je umrežavanje kroz direktne kontakte sa predstavnicima francuskih univerziteta, kao i prijem za sve učesnike, koji je organizovala ambasadorka Republike Francuske u Albaniji Elizabet Barask.

Slike

  • /uploads/attachment/vest/12851/%D1%82%D0%B8%D1%80%D0%B0%D0%BD%D0%B0.jpg
  • /uploads/attachment/vest/12851/%D1%82%D0%B8%D1%80%D0%B0%D0%BD%D0%B01.jpg
  • /uploads/attachment/vest/12851/%D1%82%D0%B8%D1%80%D0%B0%D0%BD%D0%B02.jpg